Yeni yılda yeni zamlar geliyor

Yeniyılla birlikte yeni zamlar da geliyor. Birçok vergide yapılacak ‘güncellemeler’ 2012 yılından itibaren geçerli olacak. Vergi oranlarındaki artış ücretlere öngörülen artışı kat be kat aşıyor.
27.12.2011

Yeniyılla birlikte yeni zamlar da geliyor. Bir çok vergide yapılacak ‘güncellemeler’ 2012 yılından itibaren geçerli olacak. Vergi oranlarındaki artış ücretlere öngörülen artışı kat be kat aşıyor. Hükümetin 2012 yılı programına göre, asgari ücrete ve kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3 oranında zam öngörülüyor. 1 Ocak 2012 tartihinden itibaren motorlu taşıtlar vergisi, zorunlu deprem sigortası, mobil telefon aboneliği ve vergi cezalarında artış gerçekleşecek.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ

Maliye Bakanlığının Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazetede yayımlandı. Maliye Bakanlığı, motorlu taşıt vergilerini 1 Ocak 2012’den itibaren yüzde 10.26 olarak öngörülen yeniden değerleme oranı çerçevesinde artırdı. Yeni yılla birlikte motor silindir hacmi 1.300 cm küpü geçmeyen 1-3 yaş grubunda yer alan otomobillerde yıllık motorlu taşıtlar vergisi 480 TL’ye çıkacak. Motor silindir hacmi 1.301 ve 1.600 cm küpe kadar otomobillerde ise 768 TL; 1.601-1.800 cm küpe kadar otomobillerde 1352 TL; 1.801-2.000 cm küpe kadar otomobillerde 2 bin 129 TL olacak. Motor silindir hacmi 4.001 cm küp ve üzerinde olan otomobillerde motorlu taşıtlar vergisi tutarı ise yıllık 17 bin 443 TL’ye yükselecek.