AÇIKLAMA...

Yeni Zelanda’da Gerçekleştirilen Müslümanlara Yönelik Saldırıyı Kınıyor, Terörü Lanetliyoruz..!

Merkez Yönetim Kurulu'muz, 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda’da, Cuma Namazındaki Müslüman Cemaate yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan bir mesaj yayınladı.

15.03.2019

Yeni Zelanda’nın Christ Church kendinde Cuma Namazı için toplanan Müslüman cemaate yönelik saldırıda, yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. İki vatandaşımızın da yaralandığı bu saldırı, İslam karşıtlığı ve Nazi kalıntısı ırkçı politikaların, dünyayı sürüklediği son durumun göstergesidir. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin yazmış olduğu 70 sayfalık metin, saldırının hangi hastalıklı düşünce çerçevesinde yapıldığını göstermektedir.

Maalesef son yıllarda özellikle Avrupa’da yayılan İslam karşıtlığının hükümetlerce gerektiği şekilde engellenmemesi, hatta bazen düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek adeta teşvik edilmesi, bu türden saldırganlara cesaret vermiştir. Kimsenin bir başkasının dini inancına ve kutsallarına hakaret etmeye hakkı yoktur. Bu türden hakaretleri düşünce özgürlüğü çerçevesinde hoş görmek, bu türden hastalıklı düşünce sahiplerini cesaretlendirmekte ve bugün örneğini gördüğümüz üzere daha ileri gitmelerinin önünü açmaktadır.

Petrol-İş Sendikası olarak, kimden gelirse ve kime yönelik olursa olsun, terörün ve teröristin her türlüsünü lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırıda yaşamını yitiren Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu

PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya ve ülkemiz, pandemi nedeniyle olağanüstü koşullardan geçmektedir. Normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, bu sürecin çalışma hayatında işçilere yaptığı olumsuz etkileri henüz ortadan kaldırmamıştır. Aksine normalleşme ile birlikte oluşan ortamda, bazı işverenlerin bu durumu fırsata çevirme niyetlerini ortaya koyduğuna tanık olunmaktadır. İşçilerin bazı kazanılmış haklarının geri alınması girişimlerine pandemi süreci bahane edilmektedir. Hükümetin henüz ayrıntılarını açıklamadığı İst...