• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yöneticilerimiz Bayer İlaç İşyeri Yönetici ve İşçilerini Ziyaret Etti

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Mustafa Çavdar ile 1 Nolu Şube yöneticileri 2 Eylül 2004 tarihinde, İstanbul Topkapı’daki Bayer İlaç Fabrikası yönetici ve işçilerini ziyaret etti.

02.09.2004

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Mustafa Çavdar ile 1 Nolu Şube yöneticileri 2 Eylül 2004 tarihinde, İstanbul Topkapı’daki Bayer İlaç Fabrikası yönetici ve işçilerini ziyaret etti. Sendikamızın örgütlü olduğu Bayer İlaç işçilerin sorunlarını dinleyen yöneticilerimiz çalışma yaşamının gündeminde olan konularda da işçileri bilgilendirdiler. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, işçilere hitaben yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde Hükümet’in iş yaşamıyla ilgili yeni düzenlemeleri Meclis’e getirmeyi planladığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Önümüzdeki günlerde özellikle dört alanda yeni düzenlemeler yapılacak. Bunlardan birisi sosyal güvenlik sisteminde Hükümet’in Uluslararası Para Fonu’nun da baskısıyla yapmak istediği değişiklikler. Diğerleri ise 2821 Sayılı Sendikalar Yasası ile 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenlemeler. Hükümetin dördüncü değişiklik planı da kıdem tazminatı konusunda. Hükümet, Yeni İş Yasası’nda öngörülen Kıdem Tazminatı Fonu’nu kurmak istiyor.”

Sosyal güvenlik sisteminde yapılmak istenen değişikliklerle Hükümet’in sağlık hizmetlerini piyasaya açmak istediğini ve artık parası olanı bu hizmetlerden yararlandıracağını, parası olmayanların ise bu hizmetlerini alamayacağını söyleyen Öztaşkın, emeklilik yaşının da yeniden yükseltileceğine dikkat çekti. Sosyal güvenlik açıklarının kara delik olmadığını, her devlette sosyal güvenliğe kaynak aktarıldığı belirten Öztaşkın şöyle devam etti:

“SSK’lı 5 milyon çalışan bulunurken, 3 milyon emekliye hizmet veriyor. 35 milyon kişi ise SSK’nın sağlık hizmetinden yararlanıyor. SSK’nın üzerine bu kadar yük yüklenirken, SSK’yı bir kara delik olarak göstermeyi anlamak mümkün değildir. Asıl kara delik Emekli Sandığı ve sonra da Bağ-Kur’dur.”

Öztaşkın, 2821 ve 2822 Sayılı yasalarda yapılmak istenin değişiklikleri genelde olumlu bulmakla birlikte itiraz ettikleri konuların da olduğunu ve bunları konfederasyonumuz Türk-İş’e bildirdiklerini belirtti. Öztaşkın, Kıdem Tazminatı Fonu tartışmalarına ise katılmadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kıdem tazminatı konusunda asla taviz veremeyiz. İşsizlik Sigortası ve İş Güvencesi Yasası kıdem tazminatına alternatif olamazlar. 5-6 milyon işsizi olan ülkemizde kıdem tazminatı işçinin bir güvencesidir. Bu konuda asla taviz veremeyiz. Diğer yandan Türkiye’de fonların akibetinin ne olduğunu, bu fonların kaynaklarının nasıl çar çur edildiğini de hepiniz biliyorsunuz. “

Öztaşkın, Bayer’de toplu sözleşme döneminin başladığına, kamu kesiminde de önümüzdeki günlerde başlayacağına dikkat çekerek, sorunların hep birlikte aşılacağını kaydetti. Öztaşkın, Hükümet’in iş yaşamıyla ilgili olarak getirmek istediği düzenlemelerde, işçiler aleyhine olan düzenlemelere karşı ancak ortak mücadele edilmesiyle başarılı olunabileceğini ve bu konularda da Bayer işçilerinden destek beklediklerini bildirdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı