• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yunanistan emekçilerine Petrol-İş üyesi Rafineri işçilerinden destek

Sendikamız Petrol-İş'in de üyesi olduğu Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Bölge Ağı RETUNSEE'nin 11 Şubat 2012 günü Yunanistan'ın Kavala kentinde yapılan 4. Genel Kurulunda oybirliğiyle aldığı Yunanistan İşçileriyle Dayanışma Kararı'na 7 Mart'ta sendikamızın örgütlü olduğıu tüm işyerlerimizde destek verdik.

Basın Servisi
07.03.2012

Sendikamız Petrol-İş'in de üyesi olduğu Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Bölge Ağı RETUNSEE'nin 11 Şubat 2012 günü Yunanistan'ın Kavala kentinde yapılan 4. Genel Kurulunda oybirliğiyle aldığı Yunanistan İşçileriyle Dayanışma Kararı'na 7 Mart'ta sendikamızın örgütlü olduğıu tüm işyerlerimizde destek verdik. Kocaeli şubemizde örgütlü İzmit Tüpraş Rafinerisi işçileri de sabahleyin işe giriş saatinde Rafineri önünde toplanarak, Yunan emekçilere yönelik saldırı ve baskıları protesto ettiler.  Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman dayanışma eyleminde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sermayenin ve kapitalizmin küresel saldırıları karşısında emeğin ve tüm çalışanların artık tüm dünyada ortak bir küresel mücadele başlatması gerektiğine inanıyoruz. Petrol-İş Sendikası olarak hem ülkemizde hem de dünyadaki emeğe karşı saldırılarda daha da duyarlı hareket ederek mücadele alanlarında sesimizi yükselteceğiz.

Sendikal duruşumuz bu saldırıları bertaraf ederek dünyada açlığı, yoksulluğu, savaşı, zulmü insanlık gündeminden çıkartarak, barışı, demokrasiyi ve örgütlü toplum olmayı sağlayacaktır.”

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı