Dokuz gündür bütün zorluklara rağmen yılmadan, yıkılmadan birlik ve beraberlik içinde sürdürdüğümüz, her geçen gün dayanışmanın ve birlikteliğin arttığı Gübretaş grevimize bugün, Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar ve Yönetimi dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.
Grev çadırında bekleyen Gübretaş emekçilerinin büyük coşkuyla karşıladığı Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ve Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar burada birer konuşma yaptılar. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz grevdeki üyelerimize ve kamuoyuna yaptığı açıklamada: “İşverenler yaklaşımlarıyla, bize grevi araç haline getirdi. Enflasyonu yayınlayanların bile açıklanan enflasyona inanmadığı koşullarda, bize verdikleri rakamları kabul etmeyiz.” dedi.
Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Şu anda beş fabrikada yaklaşık 2 bin 800 üyemizin grevlerine devam ediyor. Bugüne kadar onlarca sözleşmemiz ve birçok bölgede grevlerimizi başarıyla bitirdik ama sınıf mücadelesi bitmiyor. Toplu sözleşme mücadelemiz bitmiyor, hak arama mücadelemiz bitmez. Grev bir amaç değil araçtır. Son dönemlerde ister kamuda, ister özel sektör işverenlerinin yaklaşımları; bizi bu aracı daha çok kullanır hale getirdi. Verilen ve gelinen teklifler bizim yaşam mücadelemizi sürdürecek, insanca geçinebilmeyi sağlayacak bir yapıdan çok çok uzak. Yıl başında enflasyon yüzde 40-45 civarındayken bize önerilen teklifler de ortada. Enflasyonist sistem de devam etmekte, bir de bu enflasyon verilerini yayınların da bu verilerin gerçek olmadığını bilmesine rağmen bizlere bu dayatmaları yapıyorlar. Biz, size baştan da söyledik, artık geçinme mücadelesi veriyoruz. Dünyada görülmemiş bir şey… Açlık sınırının altında bir asgari ücret ve yoksulluk sınırına yanaşmayan bir enflasyon ve bu yoksulluk sınırına bile yanaşmayan bir ücret politikasıyla çalıştırılan işçiler ve bu politikayla ülke yönetilmeye devam ediliyor. Bizim de sıkıntılarımız az değil ve burada verilen mücadele de bir iş mücadelesi, bir yaşam mücadelesi, bir geçinme mücadelesi… Ben buradaki arkadaşlarımın sendikalılık ve örgütlülük mücadelesini de biliyorum ama biz bunu geliştirdikçe sesimizi örgütsüz kitlelere ulaştırmaya devam ettikçe var olmaya ve kazanımlar elde etmeye devam edeceğiz!
Kardeş sendikamız, Birleşik Metal-İş Sendikası aynı mücadeleyi metal iş kolunda veriyor. Bunun için işçi sınıfının mutlak suretle birleşmesi, sendikalar birliğinin oluşması ve emek platformunun tekrar hayata geçmesi ve ona göre de mücadele verilmesi gerekiyor. Bir de vergilerle ilgili verdiğimiz mücadeleyi de biliyoruz. Rakamları piyasaya sürüyorlar. Eski rakam ve anlayışa göre baktığınızda 50-60 bin lira büyük para zannediliyor ama bu parayla 10 gün gitme şansınız yok. Dolayısıyla bu kafalar değişecek. Aldığımız ücretlerin yarısı zaten cebimize girmeden kesiliyor. O yüzden vergide adaletin mücadelesinin sonuna kadar vereceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar da yaptığı konuşmada; Gübretaş emekçisine Birleşik Metal-İş üyelerinin selamlarını getirdiklerini, haklı mücadelelerinde her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını, her türlü desteği vereceklerini söyleyerek grevin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından grev alanında sohbet edildi, örgütlü ve ortak mücadelenin bir zorunluluk, dayanışmanın ise işçi sınıfı mücadelesine güç kattığı belirtildi. Sendikamız heyeti Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, yönetimi ve üyelerine gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkürlerini iletti. Ziyaretler sona ererken Gübretaş grev alanında “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları yükseldi.