Akdeniz Gübre'de Grev İlanı

26.09.2004

ESNEK ÇALIŞMA YÖNTEMİNİ DAYATAN İŞVEREN İLE PARASAL KONULARDA DA ANLAŞMA SAĞLANAMADI Akdeniz Gübre’de grev ilanı Tekfen Holding’e bağlı Akdeniz Gübre A.Ş işyerinde,1 Eylül 2004 tarihinden geçerli toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonunda işverenin esnek ve kuralsız çalışma yöntemini dayatması ve ücret başta olmak üzereparasal maddelerdeki anlaşmazlık üzerine grev ilanı, 13 Ekim 2004 tarihinde Petrol-İş üyesi işçilerin katılımı ile işyerine asıldı.Petrol-iş Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, işçilerehitabenyaptığı konuşmada şunları söyledi:“Petol-İş Sendikası olarak, yasalaşmaması için mücadele ettiğimiz, esnek ve kuralsız çalışmayı dayatan İş Kanunu ile, yıllardır toplu sözleşmelerle elde ettiğimiz kazanımlarımızı, kimsenin yok saymasına veya toplu sözleşmelerle elimizden alınma girişimlerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Sendika olarak bu tür uygulamaları, bu güne kadar hiç bir işyerinde kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Bunun için de hangi mücadele araçları kullanılacaksa, kullanmaktan geri durmayacağız. Ümit ederim, kazanımlarımızı koruyan ve geliştiren bir toplu iş sözleşmesini masa başında imzalarız. Bu gerçekleşmez ise 26 Ekim sabahı grev uygulamasına başvuracağız. Grev ilanı hepimize hayırlı olsun. İşveren bilmelidir ki hepimiz mücadeleye hazırız.”