• İsrail, Filistin ve sendikal hareket

Dünya kamuoyunun gündemi bir kez daha Filistin'e çevrilmişken, sorunu sendikal bağlama oturtarak tartışan dosyamız yayımlandı.
  • ABD ve İsrail Kadıköy'de protesto edildi

“ABD ve İsrail’i Durduralım” mitingi 20 Ağustos’da Kadıköy’de yapıldı. Mitingde İsrail’in Lübnan ve Filistin’e saldırıları ve iktidarın Lübnan’a asker gönderme planları protesto edildi,
  • ABD ve İsrail Kadıköy'de protesto edildi

• Kocaeli Şube, Filistin ve Lübnan’a destek mitinginde

• Kocaeli Şube, Filistin ve Lübnan’a destek mitinginde

Sendikamız Petrol-İş Kocaeli şubesinin de bulunduğu Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Organizasyonu adı altında “İsrail’ e lanet Filistin ve Lübnan’ a destek mitingi” yaklaşık 20 bin kişilik katılımla 12 Ağustos 2006 Cumartesi günü Kocaeli’nde yapıldı.
  • Emekçiler, Filistin ve Lübnan'a saldırıları kınadı.

Filistin ve Lübnan'a saldırılar nefret ve şiddetle kınandı. Emekçiler, İstanbul’da İsrail’i protesto etti.
  • Sendikamız Filistin ve Lübnan'a saldırıları kınadı

• Sendikamız Filistin ve Lübnan'a saldırıları kınadı

Konfederasyonumuz Türk-İş ile aralarında sendikamız Petrol-İş yönetici ve üyelerinin de bulunduğu Türk-İş’e bağlı sendikalara üye 2 bin emekçi, İsrail’in Ortadoğu’da uyguladığı insanlık dışı politikalarını protesto etmek için kitlesel bir katılımla İstanbul-Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu’na yürüyerek, Başkonsolosluğun kapısına siyah çelenk bıraktılar.
  • Gazze'ye yapılan saldırıları kınıyoruz

İsrail Filistin’e gerçekleştirdiği terörist saldırı ile bütün Ortadoğu'da meşru mücadele yöntemlerini yok etmiştir. Kaçırılan askerlerini kurtarmak bahanesiyle Gazze’ye saldıran İsrail ordusu 8 bakan, 20 milletvekili, onlarca hükümet yetkilisi ve Hamas yöneticilerini tutuklamıştır.