• Ankara Şubemizin MKE Elmadağ Barutsan’da İş Kazasında Vefat Eden Üyelerimizin Ailelerine Taziye Ziyareti

20 Mart 2013 tarihinde MKE Elmadağ Barutsan’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden arkadaşlarımız Hakan AKBAŞ ve Sabri SALMAN’IN ailelerini yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Şube Başkan Yardımc
  • MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası İşyerimizde Görev Değişimi Yapıldı

MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Elmadağ İşyerimizde yapılan seçim sonrasında Yemekhane Sorumlusu olarak Üyemiz Şerife UĞUR seçildi.
  • Mke Barut Fabrikası'nda Prim Uyarısı Eylemi

Türk-iş'e bağlı Petrol-iş Sendikası'nın yetkili bulunduğu MKE Kurumu Barut Fabrikası'nda sendika yöneticileriyle bir araya gelen işçiler, genel müdürlüğün prim ödememesine tepki gösterip, işi yavaşlatma ve yemek yememe kararı aldı.
  • BOTAŞ ve MKE'de 'Domuz Gribi' toplantısı

BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü ile MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında 'Domuz Gribi' toplantısı yapıldı.
  • MKE'de grev ilanı

MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Müdürlüğü işyerlerimizde grev ilanı asıldı.
  • MKE'de grev ilanı

• İş yavaşlatma eylemi

• İş yavaşlatma eylemi

Şubemize bağlı işyerlerinde MKEK'ye bağlı Barut Fabrikası ile MKE Genel Müdürlüğü arasında 1 Ocak 2009 tarihinden beri süren toplu-iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine üyelerimiz bu sabah fabrika önünde oturma eylemi yaptı.
  • MKEK'de işe 1 saat geç başlandı

Kırıkkale Şubemizde örgütlü, MKE Barut Fabrikası'nda çalışan üyelerimiz 21 Mayıs'ta sabah ''işe 1 saat geç başlama'' eylemi yaptı.
  • MKEK'de işe 1 saat geç başlandı

Sayfalar

PANDEMİ FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Dünya ve ülkemiz, pandemi nedeniyle olağanüstü koşullardan geçmektedir. Normalleşme adımlarının atılmaya başlanması, bu sürecin çalışma hayatında işçilere yaptığı olumsuz etkileri henüz ortadan kaldırmamıştır. Aksine normalleşme ile birlikte oluşan ortamda, bazı işverenlerin bu durumu fırsata çevirme niyetlerini ortaya koyduğuna tanık olunmaktadır. İşçilerin bazı kazanılmış haklarının geri alınması girişimlerine pandemi süreci bahane edilmektedir. Hükümetin henüz ayrıntılarını açıklamadığı İst...