• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mke Barut Fabrikası'nda Prim Uyarısı Eylemi

Türk-iş'e bağlı Petrol-iş Sendikası'nın yetkili bulunduğu MKE Kurumu Barut Fabrikası'nda sendika yöneticileriyle bir araya gelen işçiler, genel müdürlüğün prim ödememesine tepki gösterip, işi yavaşlatma ve yemek yememe kararı aldı.

13.05.2013

Türk-iş'e bağlı Petrol-iş Sendikası'nın yetkili bulunduğu MKE Kurumu Barut Fabrikası'nda sendika yöneticileriyle bir araya gelen işçiler, genel müdürlüğün prim ödememesine tepki gösterip, işi yavaşlatma ve yemek yememe kararı aldı.Barut Fabrikası önündeki eyleme Petrol-iş Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer, Başkan yardımcısı Mertgün Altınok, yöneticiler ve MKE Barut Fabrikası işçileri katıldı.

Haber Videosunu İzleyebilirsiniz

Sendika Başkanı Recep Sefer, fabrika önünde yaptığı açıklamada, "Burası patlayıcı, parlayıcı madde içeren bir işyeri. Burada zaman zaman iş kazaları, iş cinayetleri olmakta ve bu iş kazalarını biz çalışanlar hayatımızla ödüyoruz. Buraya gelirken her gün bir iş kazası riski ile karşı karşıya olduğunu bilerek geliyoruz. Evden eşimizle, çocuklarımızla helalleşerek çıkıyoruz. Kırıkkale ve Elmadağ Barut fabrikalarında yeterince güvenlik önlemi alınmadığı, iş emniyetine özen gösterilmediği, işçi sağlığı acısından yatırımlar yapılmadığı için buralarda iş kazaları, iş cinayetleri olmaktadır. 2008 yılında meydana gelen patlamada 3 çalışanımız hayatını kaybetti. O anda çay molası olması, büyük bir facianın önüne geçti" dedi.Çalışanların özel olarak patlayıcı, parlayıcı işyerlerine yönelik ilgili yönetmelik uyarınca fark ücreti alması gerektiğini belirten Sefer, şöyle devam etti: "Yıllardır bu primi alamıyoruz veya kesintili alıyoruz. Bizim 3 kuruşluk primimizi MKE yönetimi göz dikmiş bulunuyor. Çektiğimiz sıkıntının bedeli bu prim olamaz. Ancak, bu primi dahi bize çok gören bu anlayışı buradan bir kez daha protesto ediyor, çözüm istiyoruz. Çözüm olmadığı sürece bu işyerinde çalışma barışının ciddi anlamda yok olacağının altını çizmek istiyoruz. Biz bu şartlarda üretim yapamayacağımızı, psikolojimizin bozuk olduğunu çalışma koşullarının bizi yeterince tatmin etmediğini belirtiyor ve bugünden itibaren bu iş yerinde sürekli eylem kararı alıyoruz. Fabrikada 128 işçi adına bugünden itibaren işi yavaşlatma ve öğlenleri yemek yememe kararını uygulayacağız."MKE Barut fabrikası işçileri, geniş güvenlik tebirlerinin alındığı eylemde slogan atıp, alkışlar eşliğinde yapılan basın açıklamasından sonra öğlen yemeği yemeyip, işlerine döndü.

http://www.2haber.com/mke-barut-fabrikasi-nda-prim-uyarisi-eylemi-883271...
 

Kaynak: 2Haber.com