• “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” EMEK BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun 6 Ağustos 2024 tarihinde aldığı “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” eylem kararları doğrultusunda düzenlenen Türk-İş Temsilcileri ve Şube Başkanları Toplantıları, Sosyal Medya Kampanyaları, 81 İlde Kitlesel Basın Açıklamaları, Çerkezköy ve Zonguldak’ta gerçekleştirilen mitinglerin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı önündeki basın açıklamasının ardından 20 Ekim Pazar günü yüz binin üzerinde Türk-İş üyesi “Zordayız Geçinemiyoruz” Emek Buluşması için Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanında toplandı.
  • As Plastik’te Grev Eğitimi Yapıldı

Sendikamızın İstanbul 1 No'lu Şubesinde örgütlü ve Hadımköy’de devam eden As Plastik grevimizin 28. gününe denk gelen 16 Ekim Çarşamba günü, grev çadırında bir eğitim yapıldı.
  • Üyemiz Ahmet Öztürk’ü Kaybettik

Mersin Şubemizin örgütlü olduğu, Şisecam'a bağlı Soda Kromsan’da çalışan üyemiz  Ahmet Öztürk'ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öztürk, 2 Ekim 2024 tarihinde geçirmiş olduğu iş kazası sonucunda hastaneye kaldırılmış ve yaklaşık 15 gündür tedavisi hastanede devam etmekteydi. Üyemizin cenazesi bugün öğle namazına müteakip Aksaray Merkez Mezarlığı'na defnedilecektir. Üyemize Allah’tan rahmet başta kederli ailesi olmak üzere, Mersin Şubemize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyor, tüm örgütümüze baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Merkez Yönetim Kurulu adına Süleyman AKYÜZ Genel Başkan (Cenaze namazı ve defin bilgisi daha sonra paylaşılacaktır)
  • Faurecia Yönetiminden Bursa Şubemize Hayırlı Olsun Ziyareti

Bursa Şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden Faurecia Genel Müdürü Halil Bahadır Ersöz, İnsan Kaynakları Müdürü Gamze Gezgin, İnsan Kaynakları Uzmanı Gaye Cura, Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan’

İstanbul 2 Nolu Şube 21. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şube Olağan Genel Kurulu 13 Ekim Pazar günü Petrol-İş Genel Merkezinde yapıldı. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Engin Bedir Şube Başkanı, Muhammet Kayar ve Fikret Tiftik (Mali) ise yeniden Şube Başkan Yardımcıları oldu.

Genel Başkan Süleyman Akyüz Batman’da

10-11 Ekim 2024 tarihlerinde Batman’da bulunan Genel Başkanımız Süleyman Akyüz şubemizin örgütlü olduğu işyerlerini ziyaret ederek üyelerimizle biraraya geldi.

Grevin 22. Gününde As Plastik’te Basın Açıklaması Yapıldı

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubesinde örgütlü As Plastik işyerinde 19 Eylül tarihinde başlayan grevimiz devam ediyor. Grevlerinde 22 günü geride bırakan As Plastik çalışanları her geçen gün daha güçlü ve kararlı.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’den Adıyaman’da İşyeri Ziyaretleri

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz 9 Ekim Çarşamba günü Adıyaman Şubemizi ziyaret ederek şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden üyelerimizle bir araya geldi. Genel Başkan Akyüz’e ziyaretleri sırasında Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman ve Şube Başkan Yardımcıları Hacı Yusuf Doğan ve Abdülkerim Fırat ile Adana Şube Başkanımız Bülent Kılıççıoğlu eşlik etti. Sendikamız heyetinin ilk durağı Gaziantep’te kurulu bulunan ve örgütlü olduğumuz Sanko Holding bünyesindeki Süper Film işyeri oldu. Burada üyelerimiz ve işyeri temsilcilerimiz ile yapılan görüşme sonrası Sanko Holding İK Genel Müdürü ile bir araya gelindi. Sonrasında ise TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğüne geçildi ve üyelerimizle bir araya gelindi. Üyelerimiz, Genel Başkan Akyüz ve Şube Yöneticilerimize çalışma koşulları, talep ve beklentilerine ilişkin bilgi verdiler, sorunlarını aktardılar. TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Yardımcısı ile yapılan görüşmede de sendikamız ve TPAO arasındaki ilişkiler değerlendirildi.  TPAO bünyesindeki Adıyaman Karakuş Kampına da ziyaret gerçekleştiren yöneticilerimiz üyelerimizle üretim alanında buluşarak, sohbet ettiler. Son ziyaret ise TPIC işletmesine oldu. TPIC Bölge Müdürlüğü ve TPIC Sismik Kampa yapılan ziyarette hem üyelerimiz hem de TPIC Bölge Yönetimi ile görüşmeler gerçekleştirildi. Burada da üyelerimiz sendikamız yöneticilerine sorularını yönelttiler, talep ve beklentilerini dile getirdiler. 9 Ekim Çarşamba günü yapılan ziyaretler üyelerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. İşverenlerle yapılan görüşmelerde de Petrol-İş’in örgütlü olduğu işyerlerinde kurumsal ilişkilerin güçlendirilmesi mesajı verildi.

Bursa Şubemize Hayırlı Olsun Ziyareti

8 Ekim Salı günü, Bursa Hayat Hastanesi Kurumsal Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emre Kaya ile Sağlık Turizm Müdürü Yasemin Gilaner Acı, Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan’a hayırlı olsun

As Plastik İşçisi Dayanışmaya Çağırıyor

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubesi’nin örgütlü olduğu As Plastik işyerinde grevimiz devam ediyor. Grevimize güç katmak, sesimizi daha da gür çıkarmak için İstanbul 1 Nolu Şubemizin çağrısıyla 10 Ekim Perşembe günü saat 15.00'te grev alanında olacağız.

Üyemiz Savaş Çakmak Vefat Etmiştir

İzmir Şubemizde örgütlü TPI 2 Menemen Fabrikasında çalışan üyemiz Savaş Çakmak geçirdiği amansız hastalık nedeniyle vefat etmiştir.

Sayfalar