CUMHURİYETİMİZ 103 YAŞINDA BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı:
Büyük zorluklar ve fedakârlıklarla verilen bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil; bağımsızlığın, demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün ve sosyal adaletin de temelidir. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleriyle güçlenen Cumhuriyet, aynı zamanda emekçilerin hak ve özgürlüklerinin, örgütlenme ve sendikal mücadelelerinin de en önemli güvencesidir.
Petrol-İş Sendikası olarak, kuruluşumuzdan bugüne olduğu gibi Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumayı ve geliştirmeyi; emeğin haklarının güvence altına alındığı, demokrasinin, eşitliğin, barışın ve sosyal adaletin egemen olduğu bir Türkiye için mücadelemizi sürdürmeyi tarihsel sorumluluğumuz olarak görüyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ulusumuzun ve üyelerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve Cumhuriyet mücadelesinin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Mücadelemiz!
Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan





