• İşçiler lehine yargı kararı

İzmir Karşıyaka İş Mahkemeleri, sendikal örgütlenmeyi engellemek için aynı işyerinde fakat  değişik şirketler ya da taşeronlar bünyesinde işçi çalıştırmayı muvazaalı sayarak, iş akdi feshedilen Petrol-İş üyesi işçiler tarafından açılan işe iade davalarında üyemiz işçiler lehine karar verdi. Yargı, işverenin bu tür işlemlerini kanuna karşı hile veya yasanın dolanılması şeklinde değerlendirdi.
  • Üretimden gelen gücünü kullanan Tüpraş işçisi bugün iş bıraktı

Tüpraş’ta idare’ye tanınan 30 günlük sürenin dolmasına 3 gün kalmasına rağmen kararın hala uygulanmaması nedeniyle sendikamız üyesi Tüpraş rafineri işçileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), siyasi iktidar ve ortada yargı kararı yokmuş gibi davranıp işlemlerin devamı niteliğinde kararlar alan Koç-Shell Konsorsiyumu’nu bir kez daha uyarmak için bugün tam gün iş bırakma eylemlerine başladı.
  • Kırıkkale Tüpraş işçisinden uygulanmayan yargı kararını protesto

Kırıkkale Tüpraş işçisi 27 Mart sabahı tam gün iş bıraktı. Tüpraş’ta yargı kararının uygulanmaması nedeniyle Kırıkkale Şubemize bağlı Tüpraş Rafineri işçileri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
  • Tüpraş’ta sonuna kadar mücadele

7 Mart 2006 Salı günü Ankara'da ÖİB önünde genel başkanımız tarafından Tüpraş'ta yargı kararının derhal uygulanmasına yönelik hükümeti protesto eden bir basın açıklaması yapıldı.
  • Tüpraş'da yargı kararı derhal uygulansın

Şubemiz tarafından 2 Mart Perşembe günü saat 17:00 da Detpao genel müdürlüğü önünde Tüpraş'ta yargı kararlarının derhal uygulanmasına dair bir basın açıklaması yapıldı.
  • Tüpraş'ta gerekçeli kararı bekleyen taraflara çağrı

Kamuoyu tarafından da yakın bir şekilde takip edilen, TÜPRAŞ'ın %51 hissesinin blok olarak satılmasına dair özelleştirme işlemlerine karşı sendikamız tarafından açılan davalarda Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından 2.2.2006 tarihinde verilen yürütmenin durdurulması kararları bugün sendikamızca tebliğ alınmıştır.
  • Tüpraş’ı geri almakta kararlı olan işçiler eylemlere başladı

'Tüpraş'ta yargı kararının kesinlikle uygulanması için, Petrol-iş'in sonuna kadar mücadele edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın'

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...