Kırıkkale Tüpraş işçisinden uygulanmayan yargı kararını protesto

Kırıkkale Tüpraş işçisi 27 Mart sabahı tam gün iş bıraktı. Tüpraş’ta yargı kararının uygulanmaması nedeniyle Kırıkkale Şubemize bağlı Tüpraş Rafineri işçileri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
27.03.2006

Kırıkkale Tüpraş işçisi tam gün iş bıraktıTüpraş’ta yargı kararının uygulanmaması nedeniyle Kırıkkale Şubemize bağlı Tüpraş Rafineri işçileri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.27 Mart sabahı saat 7’30’da servislerden inen üyelerimiz toplu halde R 1 Kapısından (rafineri giriş kapısı) R 2’de bulunan yemekhaneye kadar sessiz yürüyerek eylemi başlattılar. Eylemde dolum yapılmadı,vardiya değişmedi. Hiçbir güvenlik gücünün bulunmadığı eylemde, işçiler yargı kararının uygulanmamasını protesto ettiler.Şube Başkanı Recep Sefer yemekhanede toplanan Tüpraş Kırıkkale rafinerisi çalışanlarına bir açıklama yaparak, eyleme herkes çalıştığı birimde devam edeceğini, hiçbir şekilde iş yapmayacakları söylendi. Sefer, yaptığı açıklamasına, “Türkiye’nin en güçlü, en çok kar getiren, en verimli işçisinin bulunduğu Rafinelerde bizim haklı eylemimizi kamuoyu ve Türk halkı anlamıştır “diyerek devam etti ve şunları söyledi:“Arkadaşlar kamu kararına uymayan özelleştirme dairesi ve Hükümeti yargıya, saygıya davet ediyoruz. Kararın uygulanması için ÖİB’ye tanınan 1 aylık süre 30 Mart’ta doluyor. Yargı kararı her şeyden üstündür. Yargı kararı birine uygulanır, birine uygulanmaz diye bir şey olmaz. O zaman ülkede kaos olur. 3 yıldır mücadele yürütüyoruz, kamuoyundan çok övgüler aldık ,yerenler de oldu. Biz başından beri bu mücadeleye inançla yürütüyoruz. Tabiki bu inançla çoluğumuzun çocuğumuzun ekmek parasını, alın terimizle, onurumuzla kazanıyoruz.Bunun için Tüpraş’ı bizden iyi kimse tanıyamaz. Tüpraş gibi bir gözde kuruluşta, bazı gözlerin olduğunu biliyorduk. Bunun için mücadelemizi yürüttük.Uzun soluklu bir mücadeleden geliyoruz ve devamda edecektir. Her şeyi göze alarak yola çıktık. Birtakım güçler var ki kimse dokunamıyor, aleyhinde yazı yazamıyor Ama asıl güç var ki O da Türk milletidir. Halkın sesini kısmaya çalışan o güçlere karşı çıkan sadece Petrol-İş olmuştur. Çünkü arkamızda sizler, yani 4 bin 500 çalışan vardı.Tüpraş’ta yatırımlara ve işçi alımlarına başlandı deniyor, kimi kandırıyorsunuz. Zaten bunları bundan önceki genel müdür başlatmıştı. Önceki yöneticiler, yatırımlar başlamış ancak işçi talep ettiğinde cevap alamamışlardı. Tüpraş işçisine, çalışanına hepimizin minnet borcu var. Bunu daha ileri seviyeye getirerek ödemeliyiz. Tüpraş kendiliğinden devleşmedi. İdarecisi ve çalışan bizler uyum içinde, kardeşçe çalıştık ve Tüpraş’ı dev şirketler arasına kattık. Buradan namusumuzla, şerefimizle alnımız ak bir şekilde emekli olup, genç arkadaşlara devir etmeliyiz. Biz Tüpraş mücadelesini, Türkiye’nin menfaati için, Türkiye’nin ve çalışanların geleceği için yürütüyoruz, bu mücadeleyi sürdürmeye de kararlıyız. Tüpraş Türkiye’nindir, bu mücadelede Türk halkının da desteğini bekliyoruz. ”Akşama kadar süren ve hiç bir taşkınlık yapılmayan eylem saat 16’da sona erdi.