1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

01.09.2004

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'in kuruluşu döneminde, daha o günlerde yurtta barışın yanı sıra Dünya'da barışın önemini şu veciz sözlerle özetlemiş ve tüm dünyaya duyurmuştur. “ Yurtta Barış Dünyada Barış "Bunun için yurdumuzu ve haklarımızı savunacak güçte olmak, barışı koruyacak uluslararası birliklere önem vermek ve katkı sunmak hedefimiz olmalıdır.Hele hele günümüz dünyasında buna çok ihtiyaç vardır. Bunun için tüm dünyada devam eden savaşların biran önce sona ermesini ve bu vesileyle kapitalist dünya-Irak, İsrail-Filistin, Rusya-Çeçenistan, Gürcistan-Abazhya, Azerbaycan-Ermenistan, Hindistan-Pakistan ve yine kapitalist dünya-Afganistan anlaşmazlıklarının ve savaşlarının yerini biran önce barışın, huzursuzlukların yerini huzurun, güvensizliklerin yerini güvenin, sağlıksızlığın ve açlığın yerini sağlığın ve insanca yaşanabilecek sorunsuz bir dünyanın almasını diliyoruz. İşçi işveren ilişkilerinin karşılıklı haklara saygı , emeğin hakkını veren ve emeğinin hakkını alanın da etkin ve verimli çalıştığı huzurlu ve güvenli çalışma ortamı dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün, tüm dünya insanına barış, sağlık ve mutluluk getirmesini dileriz. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Yönetim Kurulu Adına Başkan Süleyman Akyüz