'100 bin kişiydiler' belgeseli gösterildi

Petrol-iş Aliağa Şubesi, emeğin kavgasını unutturmamak adına Metin Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı, “100 BİN KİŞİYDİLER” belgeselinin gösterimini gerçekleştirdi.

11.03.2011

1991 yılının Ocak ayı... “O gün, Baretleri, çizmeleri, azık torbalarıyla işçiler, madenci anıtının önünde toplandılar. Suskun ve kızgındılar. Birden kalabalıkta bir dalgalanma oldu ve kentin çıkışına doğru kadınlar yürümeye başladı Ardından sokaklardan akan o uğultu: "Gemileri yak-tık-geri dönüş yok / Gemileri yak-tık-geri dönüş yok ". Bir karar alınmamıştı. Kimse bir şey söylememişti. Ama Zonguldak Maden İşçileri ve Kadınlar Ankara"ya doğru yola koyuldular. Aslında yürüyen Zonguldak kentiydi.”

Petrol-iş Aliağa Şubesi olarak, emeğin kavgasını unutturmamak adına Metin Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı, 1990-91 yılında Toplu İş Sözleşmesi tıkanan maden işçilerinin başlatmış olduğu yürüyüşü, ev hanımı eşlerinin verdiği büyük desteği ve sonrasında yüz bin kişiyle Ankara’ya yürüyüşlerini konu alan “100 BİN KİŞİYDİLER” belgeselinin gösterimini gerçekleştirdik.

Belgesel gösteriminden sonra Petrol-iş Aliağa Şube Mali Sekreteri Cemal Topçu, "Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla bu belgeseli özellikle göstermek istedik. İzlediğimiz bu belgeselde, eğer yürüyüş istenilen şekilde devam etseydi, herkese ve her mücadeleye örnek olacaktı. İnsanlar, haklarını almadan dönmeyecek ve verdiği mücadelede inancını asla yitirmeyecekti. Bu belgeselde, kadınların mücadele anlamında gösterdiği gücü ve inançlarını gördük. Kadınlar verilen bir mücadelenin içinde olduğu sürece, başarıya ulaşılması çok yüksektir” diye konuştu.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube olarak katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube