15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ…!

Merkez Yönetim Kurulumuz 15 Temmuz Darbe Girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

15.07.2018

15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz, belki de sonu işgal ile neticelenecek bir operasyonla karşı karşıya kaldı. Emperyalist devletlerin güdümündeki hainler, şanlı ordumuzun içerisine yerleştirdikleri veya kandırdıkları gafilleri kullanarak askeri bir darbe yapmaya teşebbüs etmişler ancak vatanına sahip çıkan ve bu uğurda ölümü dahi göze alan milletimiz bunlara fırsat vermemiştir.

Milletimiz bu hain darbe girişimine, ellerindeki bayrak ve kalplerindeki inançla karşı durmuş ve 251 şehit vererek istikbalimizi kurtarmıştır.

Ülkemizi yıllarca geriye sürükleyerek emperyalist devletlerin oyuncağı haline getiren bu darbe girişimleri, maalesef ülkemizde ilk kez yaşanmamaktadır. Geçmiş yıllarda yaşanan tecrübeler göstermiştir ki, bu tür askeri darbelerden en çok zarar gören hep emekçi kesim olmuştur. Bu sebeple, sendikalar olarak, darbelere en çok karşı duran sivil toplum kuruluşlarının başında gelmekteyiz. Üyelerimizin de bu bilinçle hareket ettiklerini ve darbelere karşı tek yürek olduklarını memnuniyetle görmekteyiz.

Bundan sonra benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması en büyük dileğimizdir. Bununla birlikte; bu tür girişimlere tevessül edenlerin, karşılarında sendikaları, emekçileri, işçileri; yani milletin kendisini bulacağını bilmelerini isteriz.

Bu vesileyle, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimde hayatını kaybedenler başta olmak üzere, tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Sizleri ilelebet saygı ve minnetle yad edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Merkez Yönetim Kurulu adına