• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

17 Ağustos'u Unutmadık!

24 yıl önce gerçekleşen ve büyük acılar yaşatan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz.

16.08.2023

24 yıl önce; 17 Ağustos 1999 tarihinde Kocaeli-Gölcük merkezli büyük bir deprem yaşadık. Aralarında sendikamız üyesi, eş ve çocukları ile akrabalarının da bulunduğu binlerce insanımızı bu depremde kaybettik.

Yaşanan her aşırı doğa olayı gerekli önlemler alınmadığı için afete dönüşerek can ve mal kaybına neden oluyor. Son olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli iki deprem yarattığı sonuçlar itibariyle tüm ülkeyi derinden etkiledi.

Toplumun tüm kesimlerinin ve sorumlu kurumlarının ülkemizin deprem gerçekliği ve afet tehlikelerine karşı duyarlı olması gerektiğini belirtiyor, bilimsel ve teknik doğrular ışığında gerekli önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için başta ilgili makamların ve yetkililerin gerekli önlemleri alacağını umuyor, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Petrol-İş Sendikası
MerkezYönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan