• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

“Koşullar ne kadar zor olursa olsun, bu topraklarda 19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecektir.” Merkez Yönetim Kurulumuz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

18.05.2023

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile başlayan millî mücadelenin ilk günü,  emperyalist ve işgalci devletlere karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin Cumhuriyet’le taçlandırılmasının ilk adımıdır.

19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakmış, tam bağımsız bir ülke düşü halkımızın umut ve özlemi ile birleşerek zafere dönüşmüştür.
19 Mayıs aynı zamanda “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk, Millî Mücadele sıralarında ülkeyi ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların, gençlerin ve genç fikirlerin olduğunu görmüştü. Dolayısıyla gençler, dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlılıkları ile bilimin ışığında aydınlık yarınların teminatı olacak, gelecek güzel günleri inşa edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı