• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

2018'in İlk Temsilci Eğitimi Sona Erdi

2018 yılı içinde planlanan temsilci eğitimlerinden ilki 15-19 Ocak 2018 tarihleri arasında, İstanbul'da Genel Merkez binamızda yapılarak başarıyla tamamlandı.

19.01.2018

2018 yılı içinde planlanan temsilci eğitimlerinden ilki 15-19 Ocak 2018 tarihleri arasında, İstanbul'da Genel Merkez binamızda yapılarak başarıyla tamamlandı.

Bu eğitimlerdeki temel amaç yeni seçilen temsilcilerimizin sendikamızın bütün servisleriyle tanışması ve temsilcilik dönemleri içinde kullanabilecekleri bilgilerle donanmış olarak işyerlerine dönmelerini sağlamaktır. Eğitimde, katılan temsilcilerin, görevlerini daha iyi yapabilmeleri için gerekli olan teorik bilgiler verilmekte ve pratik çalışmalar yaptırılmaktadır.
Ayrıca sendikamızın uzmanlık birimlerinin sorumlularınca tüm sendika servislerinin işleyişi ve yönetim organlarında görevli olanların bu birimlerden en etkin nasıl yararlanacakları da bu programlarda anlatılmaktadır.

Sendikamızın Genel Merkezinde gerçekleşen bu 5 günlük eğitime çeşitli şubelerimizden ilk kez seçilmiş 45 temsilci arkadaşımız katıldı.

Petrol-İş temsilci eğitimleri, sertifikasyon programı ağırlığındadır. Genel uygulama olarak, temsilci eğitimlerinde hem başlangıç hem de sonuçlandırma Merkez Yönetim Kurulu ile yapılmaktadır. Bu eğitim, pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulu'nun katılımcıları kısaca selamlaması ile başladı. Merkez Yönetim Kurulu'nun katılımcı arkadaşlarımıza sertifika teslim programı ise Perşembe günü yapıldı.

Eğitim Servisi tarafından koordine edilip yürütülen Temsilci Eğitimi için sendikamızın diğer uzmanlık servisleri ihtiyaç çerçevesinde birer veya ikişer saat boyunca servislerinin hangi görevleri üstlendiğini, temsilcilerin bu uzmanlık alanlarından yararlanma yol ve yöntemlerini aktardılar.

Bu programda liderlik ve yöneticilik, planlama, işçi sınıfı tarihi, yakın dönem mücadele deneyimleri, ekonomi, toplu iş sözleşmesi, hukuk, örgütlenme, basın yayın, toplumsal cinsiyet, araştırma, bilgi işlem, uluslararası ilişkiler konuları işlendi ve sendikamızın çalışmaları anlatıldı.

Bu eğitim programımızda üyelerimizin takdir edilecek dayanışma örneği olan bir davranışlarını yazmadan geçmeyelim. Üyelerimiz eğitim sonrası gerçekleştirilmesi planan Boğaz Turu yerine Trakya Şubemizin örgütlendiği ve haksız yere işten çıkartılan Akkim işçilerinin direnişlerini ziyaret etmeye gittiler.

Cuma son gün, grup çalışmalarının sonuncusunun sunumu yapıldı. Sunum sonunda sendikamız katılan tüm temsilcilerimize bir kitap hediye etti. Türkiye işçi sınıfının direniş tarihinden Kavel grevini anlatan kitap dağıtımı esnasında, bir sürpriz olarak kitabın yazarı Zafer Aydın da davet edildi ve arkadaşlarımız kitap hakkında birinci ağızdan birkaç anekdot duyma imkanı buldular.

Aşağıda eğitimde, direniş alanında ve sunumlarda çekilen fotoğraflar ile katılımcıların isim, işyeri ve şubelerinin bulunduğu liste yer almaktadır.