• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

2019 Bahar Dönemi İkinci Temsilci Eğitimi Sona Erdi

2019 Bahar Dönemi içinde düzenlenen ikinci Temsilci Eğitimi başarıyla tamamlandı.

08.02.2019

Bahar 2019 Dönemi içinde planlanan üç adet temsilci eğitiminin ikincisi 4-8 Şubat 2019 tarihinde İstanbul'da Genel Merkez binamızda yapılarak başarıyla tamamlandı. Eğitimlerin ilki 14-18 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılmıştı.

Bu dönemde yapılan temsilci eğitimi birkaç yönden yenilikler içerdi. Kimi servislerin tanıtımı ilk kez yapıldı. Kimi servislerin ders saatleri azaltılırken, temsilcilerimizin ihtiyacına göre kimi saatler azaltıldı.

Beş gün süren bu eğitimin özelliği, eski/yeni tüm temsilcilerimiz için değil, sadece yeni seçilen temsilcilerimize dönük olarak yapıldı. Programa göre, pazartesi günü kısa bir hoşgeldiniz seremonisi ve tanışma ile başlayıp Cuma günü Merkez Yönetim Kurulu ile yapılan toplantının ardından sertifika verilmesiyle sonuçlandı.
5 günlük eğitime çeşitli şubelerimizden ilk kez seçilmiş 35 temsilci arkadaşımız katıldı. Katılımcı temsilcilerimizin derslerde gösterdiği ciddiyet ve disiplinin takdire şayan olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bütün temsilciler, sabah tam 9'da başlayan ve akşam 17'ye kadar kesintisiz devam eden eğitimlere eksiksiz katıldılar.

Eğitim Servisi tarafından koordine edilip yürütülen temsilci eğitimi için sendikamızın diğer uzmanlık servisleri ihtiyaç çerçevesinde birer veya ikişer saat boyunca servislerinin hangi görevleri üstlendiğini, temsilcilerin bu uzmanlık alanlarından nasıl yararlanacaklarının yol ve yöntemlerini aktardılar. Çoğu genel merkez binasını ilk kez gören temsilcilerimizin servislerin aktardığı bilgilerden çok yararlandığını gördük.

Temsilci eğitimleri, bilgi aktarımının yanı sıra, temsilcilerimizin bir konu hakkında hazırlanma, grup içinde tartışma, müzakere ve çatışmaları çözme becerileri kazandırmayı da hedeflemekte. Arkadaşlarımızın hazırladıkları konuyu sunma ve karşı görüşlere cevap verebilme yeteneklerinin de sınandığı eğitimlerin temsilcilerimizin donanımlarına büyük katkı sunduğunu ve örgütsel ihtiyaçlara cevap verebildiğini rahatlıkla söylemek mümkündür.

Temsilci Eğitiminin son gününde Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca sertifika töreni öncesinde üyelerimize hitap ettiler. Genel Başkanımız konuşmasında vergi sisteminde yaşanan adaletsizlikler, emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili başlıkları da değerlendirdikten sonra emekçilerin gündemine tekrar meşgul etmeye başlayan kıdem tazminatının fona devredilmesine ilişkin, bu hakkın çalışanların elinde kalan en son ve en önemli kazanımı olduğunun da altını çizdi. Ayrıca Yaşar, üyesi olduğu Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu'nun 6 Şubat Çarşamba günü Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan 2019-2021 dönemi için bağıtlanacak Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri hazırlık toplantısında alınan kararlar ile ilgili temsilcilerimizi bilgilendirdi.

Genel Başkanımızın ardından söz alan Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ülkemizde örgütlenmenin önünde engellerin olduğunu ve sendikal mücadelede birlik içinde hareket etmenin önemine değindi. Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Genel Sekreter,Türkiye’de örgütlü çalışanların oranın %12, ancak gerçek örgütlülüğün toplu iş sözleşmesi düzeninde çalışma ve sendikal güvencenin  hissedebilmek açısından %10’un altına indiğini belirtti. Ahmet Kabaca konuşmasının devamında gündemde olan birçok konuya değindi. Vergide adaletsiz düzenin de işçi sınıfı üzerindeki yükü katmerlediğini ve bundan en çok etkilenen kesimin işçi sınıfının olduğunu belirtti .Sadece işçi sınıfının ve sendikaların değil, işverenlerin de mevcut düzenden rahatsız olduklarının altını çizdi.

Aşağıda eğitimlerde çekilen fotoğraflar ile katılımcıların isim, işyeri ve şubelerinin bulunduğu liste yer almaktadır.

ADANA
ADANA
ALİAĞA
ALİAĞA
ALİAĞA
ANKARA
BATMAN
BATMAN
BATMAN
BATMAN
BATMAN
BATMAN
BATMAN
BATMAN
DÜZCE
GEBZE
GEBZE
GEBZE
GEBZE
GEBZE
İST 1 NOLU
İST 1 NOLU
İST 1 NOLU
İST 1 NOLU
İST 2 NOLU
İZMİR
İZMİR
İZMİR
İZMİR
İZMİR
İZMİR
İZMİR
İZMİR
MERSİN
MERSİN
MERSİN
      ALİ KUŞÇU
MAHMUT ALİBEKİROĞLU
ECEVİT YILMAZ
VEYSEL İNCE
ONUR KOŞAR
BAHADIR BÜLBÜL
TAHSİN ÇETİN
YILMAZ KARTAL
UĞUR BİLİR
İHSAN ADSAN
AHMET FIRAT
TAYFUR TOPRAK
SEVCAN GÜNER
HAMİT TEKİN
EREN PARLAK
ABDÜLKADİR DAMAR
SEMİH YILDIRIM
HALİT ALTAY
RAMAZAN YÜKSEL
SİNAN ÖZCAN
İLYAS AKIN
TAMER ÖNER
CEMAL ERDEN
YASİN EKİM
KANİ KAYA
AYKUT YÜKSEL
RASİM ÖNER
NECATİ MACİT
FARUK GÜLCAN
EMRE KAYGUSUZ
ALİ HAYDAR KÜÇÜK
BEYTULLAH AKCİN
YUSUF UYGUR
AHMET YILDIRIM
BATTAL YALÇIN
SERHAT BİLDİK
        BOTAŞ
BOTAŞ
PETKİM
TÜPRAŞ
TÜPRAŞ
TPAO
TPAO
TEMİ
TPAO
TPAO
TPAO
TPAO
TPAO
TPAO
STANDARD PROFİL
ENPLAST RAVAGO
ENPLAST RAVAGO
NEDEX
DYO
SAYBOLT
EATON POLİMER KAUÇUK
EATON POLİMER KAUÇUK
EATON POLİMER KAUÇUK
EATON POLİMER KAUÇUK
VARROC SA-BA
TETRA PAK
TETRA PAK
TETRA PAK
TPI 1
TPI 1
TPI 2
TPI 1
TPI 2
TOROS TARIM
TOROS TARIM
SODA TUZ