• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

21 Aralık'ta tüm ülkede g(ö)rev var

Sağlıkçılar, AKP’nin sağlıktaki yıkım politikalarına karşı mücadele ve eylem sürecini 21 Aralık günü gerçekleştirecekleri bir günlük g(ö)rev eylemiyle başlatacak.

03.12.2011

Sağlıkçılar, AKP’nin sağlıktaki yıkım politikalarına karşı mücadele ve eylem sürecini 21 Aralık günü gerçekleştirecekleri bir günlük g(ö)rev eylemiyle başlatacak. Eylem planlarının 10 Aralık 2011 tarihinde yapılacak olan TTB 61. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde alınacak kararlardan sonra daha da netleşmesi bekleniyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-DER), Devrimci Sağlık İş Sendikası (DEV SAĞLIK İŞ), Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD), Tıbbi Laboratuvar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜM RAD-DER), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Hemşireler Derneği (THD), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin çağrıcılığıyla başlatılan süreçte ilk iş olarak Türkiye genelinde Sağlık Hakkı Meclisleri kurulacak, kürsüler oluşturulacak. Sağlık Hakkı Meclisleri ve kürsüler herkese açık olacak. Sağlıkçılar, 21 Aralık’a kadar “Demokrasi olmadan sağlık olmaz” başlığıyla bilgilendirme toplantıları yapacak. Bu toplantılarda sağlıkçılar KHK’leri tartışacak.

TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu 1 Aralık’ta yaptığı açıklamayla sürecin21 Aralık günü başlayacağını duyurdu. 21 Aralık günü Türkiye’deki tüm hastanelerde bir gün süreyle Acil servisler dışında hizmet üretilmeyecek.

devamı için;