• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

22.04.2020

1. Dünya Savaşı yenilgisinin ardından emperyalist güçler tarafından işgal edilen ve büyük bir yıkıma uğrayan bu topraklarda, 23 Nisan 1920 tarihinde yeniden ayağa kalkma iradesi ete kemiğe bürünmüştür. Bundan tam 100 yıl önce Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nin açılması, halk iradesine dayanan ve demokrasiyi ilke edinen Cumhuriyetimizin kurulmasında ilk adım olmuştur.

Büyük Millet Meclisi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu teyit etmiş ve kurulacak yeni ülkede artık bir zümre veya grubun değil halkın iradesinin belirleyici olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Anadolu topraklarında işgale karşı başlayan mücadele ve ardından Büyük Millet Meclisi'nin açılması, aynı zamanda, en zor koşullarda ortaya konmuş bir kararlılığın da ifadesidir. Bu kararlılık, yarınımıza da ışık tutmakta ve içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerin aşılmasında ulusumuza büyük güç vermektedir.

Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiş, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olmuştur.

Ancak, ülkemizdeki yaklaşık 23 milyon çocuktan 720 bini ailesinin geçimine katkı koymak için çalışmak zorunda kalmaktadır. Çocuklarımızın bir kısmı eğitimine devam ederken çalışmakta, bir kısmı ise ne yazık ki eğitimini yarıda bırakmaktadır. Çocukluklarını yaşamaları ve gelişimlerini sağlamaları gerekirken, ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmaktadırlar.

Çocuklarımızın güvence altında yetiştirilmesinin ilk ve en önemli şartı, tüm ebeveynlerin insana yakışır bir işe ve yeterli gelire sahip olmalarıdır. Sendikalar, tüm olumsuzluklara rağmen bu koşulları sağlamak için mücadelesine devam etmektedir. Çünkü, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz çocuklarımızı korumak, onlara güzel ve sağlıklı bir gelecek hazırlamak en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu sorumluluğumuzun bilinciyle Petrol-İş Sendikası olarak TBMM'nin kuruluşunun 100. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan

 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı