• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

21.04.2021

Emperyalizme karşı verilen büyük mücadele sonrası hakimiyeti millete devretmek üzere ortaya çıkan irade, 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi’ni açarak, halk iradesine dayanan ve demokrasiyi ilke edinen Cumhuriyetimizin kurulmasına öncülük etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, kurulacak yeni ülkede herhangi bir zümre veya grubun değil halkın iradesinin belirleyici olacağı tüm dünyaya ilan edildi.

23 Nisan ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilerek, demokrasi ve cumhuriyetimizin gelecek nesillere emenet edildiğinin de nişanesi olmuştur. Cumhuriyeti emanet ettiğimiz çocuklarımızı korumak, onlara güzel ve sağlıklı bir gelecek hazırlamak ise en büyük sorumluluğumuzdur.
Bu salgın günleri geçtiğinde inanıyoruz ki kalbimizdeki coşku tekrar sokaklara taşacak, çocuklar ülkemizin her köşesini tekrar bayram alanına çevireceklerdir.

Petrol-İş Sendikası olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı minnet ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Süleyman Akyüz
Genel Başkan