29.Dönem 10. Olağan Başkanlar Kurulu Toplandı

29. Dönem 10. Olağan Başkanlar Kurulu 28 Şubat Salı günü Ankara’da toplandı. Toplantıda ülkemizde yaşanan güncel gelişmeler, emeğin gündemini oluşturan başlıklar ve Petrol-İş’in idari ve örgütsel yapısı değerlendirildi.

28.02.2023

Sendikamızın her dört ayda bir toplanan Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları ile Şube Başkanlarının katılımıyla yapılan Başkanlar Kurulu, 29. Dönem 10. Olağan Toplantısını 28 Şubat tarihinde gerçekleştirdi. Ankara’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısı yoğun bir gündem ile toplandı.

Başkanlar Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş’ta aynı gün içerisinde yaşanan iki deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve üyelerimiz için saygı duruşunun yapılması ile başladı. Toplantının ana gündemini yaklaşık 45 bin vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş depremi oluşturdu. Petrol-İş üyesi 24 kişinin de hayatını kaybettiği bu depremler sonrası Petrol-İş’in deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar ve yardımlar ayrıntılı bir şekilde ele alındı, gelecek dönemde yapılması gerekenler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Başkanlar Kurulunda ülkemizde devam eden zorlu ekonomik koşullar, bununla ilişkili olarak ortaya çıkan enflasyon, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı da tartışıldı. Ayrıca toplantıda mevcut ekonomik tablonun işçi sınıfına yansımaları, artan hayat pahalılığı sebebiyle yeni sözleşme stratejilerinin oluşturulması gerektiği, yoğun bir şekilde devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, kısa süre sonra başlayacak olan kamu sözleşmeleri; Petrol-İş’in özellikle son bir yılda yoğun olarak sürdürdüğü örgütlenme faaliyetlerinin sonuç verdiği ve birçok işyerinin örgütlendiğine değinildi. Petrol-İş’in idari, örgütsel ve mali anlamda her geçen gün daha da güçlendiği vurgusu da yine öne çıktı.

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz'ün açış konuşmasıyla başlayan Başkanlar Kurulu Toplantısı, Genel Merkez Yöneticilerinin sorumluluk alanlarına yönelik çerçeve sunumlarının ve şube başkanlarının değerlendirmeleriyle devam etti.