3 Ekim'de Sinter işçileriyle dayanışma gecesi

03.10.2009

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için 9 ay önce işten çıkarılan 380 Sinter metal işçisinin direnişi devam ediyor. İstanbul- Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın önünde 9 aydır direnen işçilerin işe iade talebi ile açtıkları davanın bir sonraki duruşması 13 Kasım'da yapılacak. 3 Ekim Cumartesi günü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde Sinter işçileri için bir dayanışma gecesi düzenlendi. Etkinlik öncesi Kartal'da sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı işvereni protesto yürüyüşü yapılacak. Saat 19.00'da başlayacak geceye, 3-10 Ekim “ Dünya Güvencesiz Çalışmaya Karşı Mücadele Haftası” kapsamında ülkemizde bulunan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri (IMF) Jyrki Raina ve Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katılarak birer konuşma yapacaklar. Yavuz Bingöl'ün türküleriyle destekleyeceği etkinlikte Beyoğlu Kumpanya da gösteri sunacak.