30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Merkez Yönetim Kurulumuz yayınladığı mesaj ile tüm emekçilerin ve üyelerimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

30.08.2017

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zafer ile Türk ulusunun bağımsızlık ve özgür yaşama isteği tüm dünyaya duyuruldu.

Türk Milleti, şanlı tarihi boyunca hiç bir zaman diz çökmedi. Terör, darbe girişimleri veya başka yollarla vatanımızın bölünmez  bütünlüğünü, demokrasimizi ve istikrarımızı hedef alanlar; milletimizin aynı inanç ve kararlılıkla dün olduğu gibi bugün de hiç bir saldırı karşısında diz çökmeyeceğini  iyi bilmelidirler.

Petrol-İş Sendikası olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; Aziz Milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutluyoruz. Tüm üyelerimize ve halkımıza barış, huzur ve insan onuruna yakışır bir çalışma yaşamı diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu

FLORMAR'DA DİRENİŞ SÜRÜYOR

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve ülkemizin önde gelen kozmetik firmalarından birisi olan Flormar'da işçiler, sendikalaştıkları için işten çıkartılıyorlar. Bugün itibariyle işten çıkarılan işçi sayısı 115'e ulaştı. İşveren önce sendikalaşma çalışmasının öncü işçilerini işten çıkarırken, şimdi başlayan direnişe destek veren işçileri işten atmaya başladı. Öyle ki, tezgah başında birlikte çalışırken işten atılıp direnişe geçen işçi arkadaşlarını alkışladığı için işçiler kapı önüne...