• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

8 Ekim’de Ankara’ya

Bütün ötekileştirilenleri, bütün mağdurları, ezilenleri, yoksulları, işsizleri, kadınları, gençleri, çevrecileri, barış yanlılarını seslerini birleştirip, daha yüksek haykırmaları için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Galatasaray’dan Taksim Tramvay Durağına yaptığı yürüyüşle 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan mitinge çağrı yaptı.

28.09.2011

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Galatasaray’dan Taksim Tramvay Durağına yaptığı yürüyüşle 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan mitinge çağrı yaptı. Galatasaray Lisesi önünce toplanan sendikalar ve yürüyüşe destek veren kurumlar daha sonra ellerindeki meşalelerle Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından tramvay durağı önünde grup adına basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ersoy Adıgüzel okudu.    

'Emekçilerin sesine ses katacağız'
İnsanca yaşamı savunmak için, emekçilerin, ezilenlerin sesine ses katmak için 8 Ekim‘de Ankara‘da buluşacaklarını belirten Adıgüzel, “Türkiye ekonomik, siyasal, sosyal alanların tümünde birden büyük bir çözümsüzlük içindedir. Küresel krizin de etkisiyle işsizlik artmış, yoksulluk ve açlık artık gözlerden gizlenemeyecek bir duruma gelmiştir. Etnik ve dinsel kökenli farklılıklar, toplumsal barışı sağlayacak yönde çözüme kavuşturulamamakta, tam tersine çelişkilerin giderek derinleştirildiği bir siyaset yürürlüğe konmaktadır” diye konuştu.

devamı için