8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

08.03.2007

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ8 Mart 2007 Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bu yıl sendika olarak 4 Mart 2007 de Çağlayan'da kutladık. Ancak şube olarak 2006 yılı 8 Mart’ın da yeni örgütlendiğimiz işyerlerinin katılımıyla kadın üye sayımızdaki artış nedeniyle şubemizde bir etkinlik gerçekleştirdik.Bu yılda bu geleneğin bozulmaması ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün başlangıcından bugüne kadar yaşanan olaylar ve gelişmelerin anlatıldığı, ne yazık ki hala 150 yıl önceki başlangıcında yaşanan olayların devam ettiği hatta daha kötü şartlarda sadece kadınlarımızın değil tüm kadın ve erkeklerin kötü şartlarda çalıştırıldığı bir dünyada yaşadığımızı, bütün bu kötü şartlara rağmen 150 yıl önceki verilen mücadelenin bugün verilemeyişi çok düşündürücüdür. 8 Mart'ların, 1 Mayıs'ların doğuşundaki şartlardan bugün çok daha kötü şartların olduğu gerçektir. Ancak o günlerdeki inanç, azim, kararlılık ve mücadele anlayışı maalesef yok. Onun için sendikalara, sivil toplum örgütlerine ve tüm çalışanlarımıza büyük görevler düşmektedir. Ya böyle köle düzeni devam edecek ya da mücadele verilip emeğimizin karşılığı hakça alınacaktır.Bu anlayışı ve bu hatırlamaları bire bir çalışanlarımıza ve özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın üyelerimize hatırlamak ve 8 Mart’ı kutlamak için işyerlerimizdeki tüm bayan üyelerimizi toplayarak, günün anlamını anlatan yazımızla birlikte, birer karanfil ve Sendikamızın verdiği inci gerdanlıklar da üyelerimize dağıtıldı. Bu vesileyle tekrar, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.Petrol-İş Sendikası Gebze ŞubesiBaşkanSüleyman Akyüz