• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP'dan emek güçlerine saldırıyı kınama:

Adım adım faşizm

Sendikal Güç Birliği Platformu 21 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili Taksim’de basın açıklaması  için bir araya gelen DİSK, KESK, TTB ve TMMOB heyetine yönelik saldırıyı ve tutuklamaları kınayan bir basın açıklaması yaparak " Hükümetin yasakçı ve polisin saldırgan tutumu açık faşizme gidişin emarelerini taşıyor" dedi. 

22.04.2014

Türkiye’nin emek güçlerinin mücadelesi sonucu resmi bayram ilan edilen ve Taksim Meydanı’nda kutlanması için elde edilen kazanım, hükümetin yasakçı tutumuyla yok edilmek isteniyor.

21 Nisan Pazartesi günü, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB heyetlerinin Taksim’de yapmak istediği basın açıklamasına yönelik polis saldırısını Türkiye’yi karanlık sulara sürüklemek isteyen iktidarın, demokrasi değil faşizm istediğinin en ciddi kanıtı olarak görüyoruz.

Bu tahammülsüzlüğü ve anayasal demokratik hakların kullanımına yönelik açık suç teşkil eden saldırıyı kınıyoruz. AİHM kararlarıyla güvence altına alınmış bir hakkın kullanımını engellemeye çalışmak, anayasayı ve demokratik teamülleri ihlal etmektir. Hukuk devletini yok etmeye çalışan bu girişimlerin hukuk devleti ve toplumun vicdanıyla engelleneceğini umuyoruz.

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için onlarca şehit veren emek güçleri, karanlık saldırıları gerçekleştirenler ile bugün iktidarda olup Taksim’i tekrar halka kapatarak yeni ölümlere yol açması muhtemel kararlar verenlerin aynı karanlık zihniyetin piyonları olduğunu vurgulamak isteriz.

Taksim’de özgürce kutlamalar yapılan yıllarda olayların çıkmadığını, kimsenin burnunun dahi kanamadığını ve demokrasinin Türkiye’nin tüm sorunlarının tek ilacı olduğunu bugünkü iktidara ve kurumlarına bir kez daha hatırlatmak isteriz

Kaynak: www.tekgida.org.tr