• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Adıyaman Şube Van'da

Petrol- İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün akşam Van’da ki depremzedelere maddi ve manevi destekte bulunmak için Van’ın Erciş ilçesine hareket etti.

28.10.2011

Petrol- İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu yaptığı açıklamada; “Bu sabah 05.00 civarında Erciş’e ulaştık. Gördüğümüz manzara karşısında dehşete düştük. Erciş kent merkezinde katlı binaların çoğu çökmüş durumda. Tam bir insanlık dramı yaşanıyor Van ve Erciş’te. Burada bir bina var 5 katlı olduğunu söylüyor arkadaşlar, üst katının da cafe olduğunu söylüyorlar. Bu binanın enkazının altında hâlâ 50-60 öğrencinin olduğu iddia ediliyor.

Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Van Erciş ilçesi öğrenci merkezli olduğu için burada yurtlar ve öğrenci evleri çok fazla. Bu yüzden öğrencilere kira getirisi olan kâr amaçlı binalar inşa edilmiş. Böylece Erciş merkezde çok sayıda bina çökmüş durumda ve çok sayıda insanımız hâlâ göçük altında yaşam mücadelesi veriyor. Petrol- İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Hasari Bektaş, Mehmet Işık ve Suat İkbal ile birlikte depremin merkezi Van’ın Erciş ilçesinde depremi yerinde görmek ve Adıyaman’a döndüğü zamanda Van Depremi için başlatacağı Yardım Kampanyası için yetkililerle görüşeceğini Adıyaman Bülteni Haber sitesi yetkilileri ile paylaştı.

Eroğlu, çok çarpıcı bir açıklamada bulunarak sadece Erciş ilçesinde bin 500 civarında ölü olabileceğini söyledi. Bu rakamın giderek çoğalmasından endişe ettiklerini söyleyen Zeynal Eroğlu; “Erciş’te vatandaşlarla görüşüyoruz. Burada çok büyük bir yıkım var. Göçükler altında hala binlerce insan olduğunu tahmin ediyoruz. Binaların enkazından insanların sesleri geliyor. Erciş çok soğuk. Bu soğukluk ve enkazın altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak giderek güçleştiği için ümidimiz giderek tükeniyor. Şu anda sadece Erciş’te 1.500 civarında vatandaşımızın Hakkın Rahmetine kavuştuğunu söylüyorlar. Bu sayının giderek çoğalması da bizleri ve tüm ülkeyi yasa boğan bir durum" diyerek durumun çok ciddi olduğunu, tüm Türkiye’nin Van’a yardım göndermesi gerektiğini söyledi.