Adıyaman Şubemizde 8 Mart

09.03.2022

Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman, Başkan yardımcılarımız Hacı Yusuf Doğan,  Abdülkerim Fırat (Mali) ve yönetim kurulu üyelerimiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adıyaman şube binamızda, kadın üyelerimizle biraraya geldi. Adıyaman Şube Yöneticilerimiz üyelerimize çeşitli hediyeler vererek, kırmızı karanfil dağıttı. Şube Başkanımız Mehmet Karaman burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi.  “8 Mart’ın kadınların uluslararası mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirterek, Bu mücadele, insana yakışır iş için, şiddetsiz bir yaşam için, eşit ücret için, güvenceli gelecek, güvenli çalışma için yüz yılı aşkın bir süredir devam eden bir mücadeledir. Bugün, kadınların emeğine ve geleceklerine sahip çıktığı, dayanışmayı yükselttiği gündür. Petrol-İş Sendikası olarak bugüne sahip çıkmak, anlamına uygun bir şekilde kutlamak en büyük önceliğimizdir. 112 yıl önce kadınlar düşük ücretlere, kötü çalışma koşullarına, eşitsizliğe, güvencesizliğe karşı uluslararası mücadelenin ve dayanışmanın temellerini attılar. Kadınların sendikalarda örgütlenmeleri de aynı dönemlerde hız kazandı”