• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Adıyaman TPAO İşletmesi'nde İş Başı Yapılmadı

16.05.2014

Adıyaman Şubesine bağlı TPAO işletmesinde çalışan üyelerimiz 15 Mayıs Perşembe günü saat 8.00'de Bölge Müdürlüğü'nün önünde biraraya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Şube Başkan Yardımcımız Şahin Yılmaz'ın yaptığı açıklamada Soma'da yaşanan facianın, 1992 yılında Kozlu'da meydana gelen,  270 madencinin şehit düştüğü ve 1999 yılında yaşanan deprem felaketinden sonra en acı olay olduğuna dikkat çekti. Şehit olan 274 madenciye Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır dileyen Yılmaz,  bu yaşananın ülkemizin hafızasında kara bir leke olarak kalacağını ve unutulmayacını dile getirdi.

Facianın taşeron sistemiyle ilgili olduğunu ifade eden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti “Bu facia ülkemizi taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ülkede sömürü düzeni kuranlara ders olmalıdır. Karlarına kar katmaktan başka amaçları olmayan, bunun için insanların hayatıyla oynayanlar, bu ülkede köle düzenini hâkim kılmak isteyenler, doymak bilmeyen açlıklarıyla emekçilerin canlarını hiçe sayanlar mutlaka bir gün hem Allah'ın huzurunda hem de tüm insanlık önünde hesap vereceklerdir”.

Açıklama insanların refahını ve huzurunu düşünmeksizin bir avuç kapitalist için kölece çalışmaya mahkum edildiğine vurgu yapılarak sonlandı. Açıklamanın ardından üyelerimiz kitlesel bir katılımla tam gün iş bırakma eylemi yaparak protestoyu sürdürdüler.

Kaynak: Adıyaman Şubesi