• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ADIYAMAN'DA 1 MAYIS KUTLAMALARI...

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları Adıyaman'da coşkulu geçti. Tertip Komitesi Başkanlığını Şube Başkanımız Zeynal Eroğlu'nun yaptığı 1 Mayıs kutlamalarına Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül de katılarak bir konuşma yaptı.

Basın Servisi
04.05.2012

Kutlamalar Mimar Sinan Kültür Parkı önünde oluşturulan kortejle başladı. Kitle, "Yaşasın 1 Mayıs" “Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz", “Güvenceli İş, Güvenli Gelecek İstiyoruz” sloganları atarak 1.5 km yürüdü ve 1 Mayıs alanına girdi.  1 Mayıs alanında Adıyaman İşsizler Derneği, AKAY DER (Adıyaman Kadın Yaşam Derneği), Tüm Köy Sen Adıyaman Temsilciliği ve Özgür Eğitim Sen üyeleri Adıyaman’da ilk kez 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Karayollarında çalışan Yol- İş üyesi işçilerin "İş ekmek özgürlük" pankartı ile kitlesel olarak katıldığı mitingde Emek Gençliği üyelerinin kitlesel ve coşkulu katılımı dikkat çekti.

1 Mayıs kutlamalarına Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) adına katılan Petrol - İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül 1 Mayıs mitinginde yaptığı konuşmada, kendilerinin de bağlı olduğu Türk - İş’in konuşma metninde anlaşma sağlanamaması bahanesiyle, emekçilerin 1 Mayıs’ı birlikte kutlamalarını engellemeye çalıştığını, bundan dolayı Türk İş’i kınadığını söyledi. Kürt sorununda hükümetin çözümsüzlüğü dayattığını belirten Doğangül, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü talep ettiklerini vurguladı.

Miting alanında Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan Adıyaman Şube Başkanımız  Zeynal Eroğlu yaptı. Eroğlu, AKP hükümetinin TPAO’yu özelleştirmeye hazırlandığını, buna canları pahasına da olsa izin vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Bakanlar Kurulunda imzaya açılan yeni tasarı ile Petrol Kanunu’nun birçok maddesi değişiyor. AKP hazırladığı değişiklikle Türkiye’nin önemli bir kuruluşu olan ve 1954 yılından beri büyük hizmetler veren TPAO’yu yok edecek. Söz konusu yasayla petrol arama ve dağıtımı da dahil TPAO eliyle yapılan tüm hizmetler yerli veya yabancı sermayeye devredilecek. Bu yasayla hem yer altı zenginliklerimiz uluslararası tekellere peşkeş çekilecek, hem de taşeron eliyle güvencesiz, geleceksiz ve sendikasız çalışma dayatılacaktır.”

Eğitim - Sen çocuk halk oyunları ekibinin Kürtçe ezgiler eşliğinde gerçekleştirdiği folklor gösterisinin büyük beğeni topladığı miting, Çarnewa’nın seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Kaynak: Adıyaman Şubesi