• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Akan bu kanı durdurun artık!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gülyazı Köyü- Karaçalı bölgesindeki askeri birliğimize yapılan terörist saldırıda 9 askerimizin, aynı bölgede mayın patlaması sonucu da 2 askerimizin şehit olması, 16 askerimizin yaralanması, daha bu şehitlerin acısı dinmeden Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda da bir askerimizin şehit olması Türkiye'yi ayağa kaldırdı, evlere ateş düşürdü, yürekleri yaktı. Ülkemiz son iki ayda 37, son bir yılda ise 184 şehit verdi.

21.06.2010

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gülyazı Köyü- Karaçalı bölgesindeki askeri birliğimize yapılan terörist saldırıda 9 askerimizin, aynı bölgede mayın patlaması sonucu da 2 askerimizin şehit olması, 16 askerimizin yaralanması, daha bu şehitlerin acısı dinmeden Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda da bir askerimizin şehit olması Türkiye'yi ayağa kaldırdı, evlere ateş düşürdü, yürekleri yaktı. Ülkemiz son iki ayda 37, son bir yılda ise 184 şehit verdi. Bu kalleş saldırılarla askerlerimizi şehit eden, ülkemizi kan gölüne çevirerek amacına ulaşmaya çalışan  terörü, bir kez daha şiddet ve nefretle lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun.

Son dönemlerde artan şiddet ve çatışma ortamı Türkiye'de toplumsal barış için büyük bir tehdit oluşturmakta, sorunlarımızın demokratik yöntemlerle çözümünü de güçleştirmektedir. Bir kez daha ifade ediyoruz ki hiçbir sorun, dayatmayla, silahla ve kan akıtmakla çözülemez. Ülkemizde toplumsal barış ve huzur ortamını ancak ve ancak demokrasiyi, barışı, kardeşliği, eşitlik ve özgürlüğü temel alan politikalarla sağlayabiliriz, sorunlarımızı ancak bu temelde çözebiliriz.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde siyaset kurumu ise kısır tartışmalarla oyalanmakta ve yaşanan kutuplaşma nedeniyle işlemez hale gelmektedir. Siyasetin amacı, dar çıkar çatışmaları değil, toplumsal huzur ve barış ortamını sağlamaya çalışmak, halkın ihtiyaçlarını ve sorunlarını merkeze alarak çözüm yolları üretmektir. Bir kez daha siyasi iktidara sesleniyoruz; akan bu kanı durdurun artık!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı