• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Akkim Yapı Kimyasalları İşyerinde Protesto Eylemi

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik Akkim Yapı Kimyasalları işyerinde gerçekleşen eyleme katılarak üyelerimize destek verdiler.

04.08.2017

Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, İstanbul Arnavutköy'de kurulu bulunan Akkim Yapı Kimyasalları işyerinde Trakya Şubemiz tarafından yürütülen örgütlenme çalışması sürecinde, anayasal haklarını kullanarak Petrol-İş çatısı altında örgütlenen 22 üye işçimizi işten çıkarılması ve emekçilerin örgütlenme hakkına saygı duyulmaması nedeniyle işvereni protesto etti. 3 Ağustos Perşembe günü AKKİM  Fabrikası önünde toplanan Merkez Yönetilerimize, Aliağa Şube Yöneticilerimiz, Trakya Şube Yöneticilerimiz ve yakın işyerlerimizden temsilci ve üyelerimiz destek verdi. DİSK'e bağlı Gıda-İş, Liman-İş, Devrimci Tekstil-İş Sendikalarının bölgeye yakın olan işyerleri temsicileri de eyleme katıldılar. Yüzlerce emekçnin sloganlar eşlğinde  gerçekleştirdiği eylemde işverenin yasalara ve anayasaya aykırı tutumu kınandı.

Eylemde Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik konuyla ilgili değerlendirmeler yaparak üyelerimize hitap ettiler. Düşova ve Tekik konuşmalarında işverenin bu kanun ve nizam tanımaz tavrının devam etmesi durumunda eylemliliklerinin artarak devam edeceklerini belirttiler.