• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Örgütümüzün en kapsamlı eğitimi

Aktif üye eğitimlerinin birinci kademesi sona erdi.

Örgütümüzün en kapsamlı eğitimleri arasında yer alan Aktif Üye Eğitimlerinin Birinci Kademesi, katılan üyelerimizin 28 Mart 2012 tarihinde evlerine dönmesiyle sona ermiş oldu.

Basın Servisi
29.03.2012

Örgütümüzün en kapsamlı eğitimleri arasında yer alan Aktif Üye Eğitimlerinin Birinci Kademesi, katılan üyelerimizin 28 Mart 2012 tarihinde evlerine dönmesiyle sona ermiş oldu.

4 ayrı grup halinde davet edilen üyelerimizin ilk grubu 4 Mart-7 Mart tarihleri arasında, ikinci grubu 11 Mart-14 Mart tarihleri arasında, üçüncü grubu 21 Mart-24 Mart ve dördüncü grubu 25 Mart-28 Mart arasında eğitim gördü.

Bilindiği gibi, Eğitim Servisi tarafından yürütülen Aktif Üye Eğitimleri 3 aşamalı olarak yapılıyor. Birinci kademeye mümkünse 35 yaşını geçmemiş üyelerimiz, şubelerin yönlendirmesi ve teklifi ile eğitime gelebiliyorlar. Ama, üyelerimizin ikinci ve üçüncü kademeye gelebilmeleri ancak eğitimcilerimiz tarafından verilen ödevleri yaptıkları takdirde mümkün hale geliyor. Yani, ikinci ve üçüncü kademelere katılma kararı tümüyle üyenin kendi irade ve niyetine bağlı olmaktadır.

Her yıl aktif üye eğitimlerinde aktarılan konular ve bir sonraki aşamaya geçmek için yapılması gereken ödevlerde kısmi değişikler yapılıyor. 2012 yılı eğitimlerinde ikinci aşamaya geçmek için konu olarak, toplu iş sözleşmelerini incelemeleri ve bu konuda bir makale yazmaları istendi. Konu, “Kendi işyerinize ait olan en son toplu iş sözleşmesini okuyunuz ve sizce en önemli gördüğünüz 3 maddesini, bu maddelerin niçin en önemli maddeler olduğunu anlatarak yazınız” şeklinde idi. Her gruba ayrı ayrı verilen son yollama tarihinden sonra ödevleri elimize ulaşmayan üyelerimizi davet etmiyoruz.

Her biri iki buçuk gün süren eğitime bu yıl toplam 173 üyemiz katıldı. Aktif üye eğitimleri için her şubeye üye sayılarına bağlı olarak belirli kontenjan ayrılmıştı. Şubelerimiz, sevindirici biçimde bu kontenjanlarını sonuna kadar kullandılar. Her yıl ayrıca kadın üyelerimiz için de bir kota ayırıyorduk. Bu yıl kotayı kadınlar için yüzde 40 olarak belirledik. Ancak, bu kotayı dolduramadığımızı ifade etmek durumundayız. Toplam olarak birinci kademeye 7 kadın üyemiz katıldı. Umuyoruz ki gelecek yıllarda bu kotayı aşacak duruma gelebiliriz.

İkinci kademe için tarihler belirlendiğinde duyurusu yapılacaktır.

Aşağıda, temsili olarak birinci gruba gelen üyelerimizin yaptıkları çalışmaların fotoğraflarını  bulabilirsiniz.

Kaynak: Eğitim Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı