Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 14-15-16 Ağustos tarihlerinde ilçemizde coşkuyla kutlandı.

14.08.2009

Beş yıl aradan sonra emeğin kenti Aliağa’da tekrar adına ve ruhuna kavuşan şenliklerin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şube olarak gerek programın oluşturulmasında, gerekse yürütülmesinde aktif olarak yer aldık. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri katılımcıların kortej eşliğinde yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Şube yönetici ve temsilcilerinin yanı sıra Sendikamız Genel Başkanı Mustafa ÖZTAŞKIN ve Genel Mali Sekreter İbrahim DOĞANGÜL de katıldılar. Cumhuriyet meydanındaki açılış konuşmalarından sonra Sendikamız Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Büyük beğeni toplayan halk oyunları ekibimiz coşkuyla alkışlandı. Aynı gün Sendikamız Konferans salonunda, Sendikamız eğitimcilerinden İsmail Hakkı KURT “Kriz ve Sendikalar” konulu bir konferans verdi. Şenliklerin ikinci gününde 15 Ağustos Cumartesi günü Sendikamız iki önemli panele ev sahipliği yaptı. Bunlardan ilki, İbrahim DOĞANGÜL’ün yönettiği “Küresel Kapitalizmin Kıskacında Türkiye” konulu panel idi. Kendi alanlarında, ülkemizin en yetkin bilim insanlarının katıldığı paneli çok sayıda katılımcı ilgiyle dinledi. “Krizin İşçiler Üzerindeki Etkileri” konulu panele sendikamız Genel Başkanı Mustafa ÖZTAŞKIN, DİSK Genel Başkanı Süleyman ÇELEBİ ve Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Vicdan BAYKARA katıldı. Ayrıca Cumartesi akşamı Sendikamız Tiyatro Topluluğu Nazım HİKMET’ in “Memleketimden İnsan Manzaraları” eserini Aliağa’ lı tiyatro severlere ikinci kez sundular. Yoğun ve içerik açısından çok zengin etkinliklerle dolu olan 20. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri Edip Akbayram’ ın konseriyle sona erdi.