• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa İşçisinin "TÜPRAŞ" Öfkesi Devam Ediyor

02.06.2004

ALİAĞA İŞÇİSİNİN “TÜPRAŞ” ÖFKESİ DEVAM EDİYOR.

02.06.2004

Dün sabah, Petkim işçileri ile birlikte Aliağa’ya yürüyerek, Şube binası önünde kitlesel basın açıklaması yapan Tüpraş işçileri, bugün de (02.06.2004) işbaşı yapmak üzere geldikleri İzmir Rafinerisi giriş kapısında servis araçlarından inerek Aliağa’ya doğru yürüyüşe geçtiler. Çanakkale yolu kavşağına kadar yürüyen Rafineri işçilerine, gece vardiyasından çıkan Petkim işçileri de katıldı.

Kavşakta bulunan TÜPRAŞ levhası önünde toplanan yaklaşık 1200 işçiye hitaben bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL, Hükümeti ve alıcı firma yetkililerini uyardı: "Bu satış işlemi hukuki açıdan yapılamaz hale gelmiştir. Toplumsal yararı düşünmüyorsunuz, hiç olmazsa kendi koyduğunuz kurallara bari uyun. Aksi halde her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyarak bunu biz uygulatacağız" dedi.

Genel Merkez tarafından yayınlanan basın duyurusunu okuyan Doğangül, daha sonra şunları söyleyerek konuşmasını bitirdi. "Eğer hukuken geçerliliği olmayan devir sözleşmesini gerçekleştirmeye kalkışırlarsa, "imza töreni"nde onları yalnız bırakmayacağız."

Basın açıklamasının ardında işyerine yürüyerek dönen işçiler saat 10.30’ da işbaşı yaptı.