• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Petkim İşçisinden SEKA'ya Destek Eylemi

ALİAĞA PETKİM İŞÇİSİNDEN SEKA’ YA DESTEK EYLEMİ23.02.2005 Petrol-iş Sendikası Aliağa şubesine bağlı Petkim işçileri bugün saat 08.00 de işbaşı yapmayarak SEKA işçisine destek verdiler. PETKİM A kapısında toplanan 3000 kişiye hitaben bir konuşma yapan şube başkanı İbrahim Doğangül;PETKİM ve TÜPRAŞ’ta başlayan direnişimiz SEKA’da sembolleşmiştir, heryer SEKA hepimiz SEKA’lıyız.
23.02.2005

Petrol-iş Sendikası Aliağa şubesine bağlı Petkim işçileri bugün saat 08.00 de işbaşı yapmayarak SEKA işçisine destek verdiler. PETKİM A kapısında toplanan 3000 kişiye hitaben bir konuşma yapan şube başkanı İbrahim Doğangül;

PETKİM ve TÜPRAŞ’ta başlayan direnişimiz SEKA’da sembolleşmiştir, heryer SEKA hepimiz SEKA’lıyız. Bunun için SEKA’da direnen kardeşlerimizin ziyaretine gidiyoruz. Hepinizi Cumartesi günü İzmit SEKA’ya çağırıyoruz. Ayrıca Aliağa Demokrasi Meydanı’na bir imza standı açacağız, hepinizi ailelerinizle birlikte buraya bekliyoruz. Cumhuriyet’in kazanımlarını tek tek ortadan kaldırmak istiyorlar. Satabildiklerini satıp kalanları kapatmak istiyorlar. Her zaman olduğu gibi var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz. Seka’ya, Tekel’e, THY’ye, Telekom’a yapılan saldırılar bize yapılmış saldırılar olarak görüyoruz. Mücadeleyi hep birlikte yürüteceğiz dedi.

İşçiler Doğangül’ün konuşması esnasında, "Her yer Seka-Hepimiz Seka’lıyız, Seka İşçisi yalnız değildir, Seka kapatılamaz, "sloganlarını attılar. Basın açıklaması saat 09.00 bitti ve işçiler işbaşı yaptılar.