• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Petrol İşçileri Seka İşçilerine Sahip Çıktı

ALİAĞA PETROL İŞÇİLERİ SEKA İŞÇİLERİNE SAHİP ÇIKTI 04.03.2005 Türk-iş Başkanlar kurulu kararı gereği “işyerini terk etmeme” eylemini saat 17.00 itibariyle mesai bitimi ile birlikte PETKİM ve TÜPRAŞ’ da başladı. Petkim A kapısı önünde toplanan işçilere, Türk-İş tarafından işyerlerinde okunmak üzere hazırlanan bildiri okundu.
04.03.2005

Türk-iş Başkanlar kurulu kararı gereği “işyerini terk etmeme” eylemini saat 17.00 itibariyle mesai bitimi ile birlikte PETKİM ve TÜPRAŞ’ da başladı.

Petkim A kapısı önünde toplanan işçilere, Türk-İş tarafından işyerlerinde okunmak üzere hazırlanan bildiri okundu. Daha sonra Şube başkanı İbrahim Doğangül; 44 gündür işyerini terk etmeyen SEKA işçilerine selam göndererek, “Her yer SEKA, Her Yer Direniş” sloganını hayata geçirdiklerini söyledi. SEKA' da sembolleşen direnişin bugün bütün ülkeye yayıldığını, daha büyüyerek Özelleştirme karşıtı bir cephenin örülmesinde önemli bir eşik olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türk–İş tarihinde işyeri kapatmaları ve özelleştirmelere karşı alınan bu önemli ilk karar umudumuzu biraz daha arttırmıştır. SEKA işçilerinin inancını ve direncini biliyoruz. Bu genel eylem kararı onların bu direncinin sonucudur. İstenirse her yer SEKA olabilir dedi.

19 Mart'a tüm dünyada ve İstanbul’da yapılacak Savaş karşıtı mitinge de bir çağrı yapan Doğangül; özelleştirmeyle savaşı ilişkilendiren Petrol–İş Sendikası, mücadeleye başlarken “Bir özelleştirme Harekatı:IRAK” diye başlamıştı. Bugün IRAK petrollerinin özelleştirildiğini görüyoruz. Dünya Petrol rezervinin % 12 sine sahip Petrol üreten IRAK benzin, mazot ithal ediyor. Bu bizim ne kadar doğru bir tesbit yaptığımızı doğruluyor dedi.

Daha sonra topluca işyeri yemekhanesine geçen yaklaşık 1500 işçi, burada Küresel barış ve adalet koalisyonu sözcüsü Tayfun MATER in, 19 Mart küresel savaş karşıtı eylem ile ilgili bir sunumunu dinlediler. Daha sonra Tüpraş Aliağa işletmesine geçen Tayfun MATER burada 500 işçiye de bir sunum yaptı. İlgi ile izlenen sunum sırasında işçiler sık sık ABD ve işgal karşıtı sloganlar attı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı