• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

8 MART MÜCADELEMİZE IŞIK TUTUYOR

Aliağa Şube 8 Mart etkinlikleri...

Petrol-iş Aliağa Şube olarak “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” 'nü çeşitli etkinliklerle kutladık.

09.03.2012

Petrol-İş Aliağa Şubemiz “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nü çeşitli etkinliklerle kutladı. 8 Mart sabahı saat: 09.00'da “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla şubemizde bir basın toplantısı düzenlendi. Türk-İş 3.Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay KİREÇKAYA'nın da katıldığı basın toplantısına Şube Başkanımız İsmail DOĞAN, Sendikamızın kadın komisyonu üyelerinin el emekleriyle yaptıkları mumları kadınlara dağıtacaklarını ifade ederek, “Umarım yapılan mumlar bazı örümcek kafaların aydınlanmasına hizmet eder” diye konuştu.

Türk - İş Ege Bölge Temsilcisi Başkan Yardımcısı Tuncay KİREÇKAYA da 155 yıl önce Amerika’da başlayan işçi kadınların talepleri ile bugünkü işçi kadınların taleplerinin aynı olduğunu, Anayasal haklarını kullanarak sendikalı oldukları için işten atılan Savranoğlu Deri, Billur Tuz ve Hugo Bos işçilerinin işleri için mücadele ettiklerini ve direnişteki işçilerden 17’sinin kadın olduğunu hatırlatarak “Kadınların temsilinin daha fazla olması gerekiyor. Meclis’te de, sendikada da, kadınlar daha fazla temsil edilmeli” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Türk-İş Ege Bölgesi Başkan Yardımcısı Tuncay KİREÇKAYA ve Petrol-İş Aliağa Şube Başkanımız İsmail DOĞAN Tüpraş ve Petkim işyerlerini ziyaret ederek çalışan kadın üyelerimizin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nü kutladılar. Akşam saat:17.30'da sendikamız önünde toplanarak Aliağa Demokrasi Meydanına yürüyüş düzenlendi. Petkim çalışanı üyemiz Ebru ER'in okuduğu şiirin ardından BES işyeri temsilcisi Ayşe HAMARAT bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından Meydan'da bulunan kalabalık Menemen'e, Savranoğlu Deri'ye giderek Savranoğlu Deri çalışanlarının direnişine destek ziyaretinde bulundular.

Yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü.

Kaynak: Aliağa Şubesi