• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şube Başkanımızdan "Günümüzde Emekçinin ve Emeklinin Sorunu" Paneline Katılım

04.02.2019

Disk Tüm Emekliler Sendikası Aliağa Şubesi "Günümüzde Emekçinin ve Emeklinin Sorunu" konulu paneli 31 Ocak 2019 tarihinde Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonunda düzenledi.Panelde Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,Disk Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen ve Petrol-iş Sendikası konuşmacı olarak yer aldı.

DİSK Tüm Emekliler Sendikası Aliağa Şubesi 'Günümüzde Emekçinin ve Emeklinin Sorunu' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Petrol İş Aliağa Şubesi Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen ve Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar arasında Emek ve Demorasi Platformu bileşenlerinin yanı sıra Petrol-İş PETKİM ve TÜPRAŞ İşyeri temsilcileri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve yönetimi, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz da vardı. Söyleşinin moderatörlüğünü DİSK Tüm Emekliler Sendikası Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe yaptı.

"2018 yılında örgütlenme sayısında düşüş yaşandı”

İlk konuşmacı olarak söz alan  Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay Türkiye'nin son yirmi yılında çalışan ve örgütlü işçi sayısını paylaştı. Oktay ayrıca 2018 yılında sendikalaşma oranının düşüklüğünden bahsederken, kapitalizmin gelişmesiyle birlikte siyasi iktidarların yandaş sermaye, medya ve sendikaları oluşturduklarını Türkiye'de ki sendikaların %85'nin mevcut iktidara biat eder pozisyona geldiğini vurguladı. Önümüzde bir yerel seçim olduğunu da hatırlatan Ahmet Oktay bu seçimlerde emekçilerin kendisinden yana bir tavır alan adayları desteklemesi gerektiğinin de altını çizdi.