• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şube Temsilciler Kurulu yapıldı

Basın Servisi
03.07.2012

Aliağa Şubemiz Temsilciler Kurulu, komşumuz Suriye ile savaşın eşiğine getirildiğimiz bir dönemde 29.06.2012 tarihinde yapıldı

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi

Değerli Arkadaşlar,

Emperyalizmin Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek için yürüttüğü politikanın Suriye’yi kapsayan bölümünde ülkemizi komşumuz ile savaşın eşiğine getirdi. Ülkemizde yaşanan her sorunun alın teriyle yaşamını sürdürmeye çalışan bizleri ve komşularımızı sıkıntıya sokmadan atlatılması gerektiğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaşanacak her olumsuzlukta faturanın emekçilere kesildiğini düşünürsek, komşumuz Suriye ile emperyalizmin oyununa gelmeden sorunu çözmenin ne kadar önemli olduğunu, ülkemizin ne kadar barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu anlamamak mümkün değildir.

Böylesi bir dönemde Hava-iş Sendikasının toplu sözleşmeyle ilgili yaşadığı sıkıntıda adeta nokta atışı yaparak grev yasağının getirilmesi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bu uygulamadır. Savaş naralarının atıldığı bu süreçte saldırıların yapılması, hak mücadelesinin ne kadar saldırı içerisinde olduğunu da göstermektedir.

Hava-iş Sendikası’na yapılan bu saldırının hemen öncesinde, sendikaya üye olduğu için işten atılan Deri-iş Sendikası’na bağlı Savranoğlu, Tekgıda-iş’e bağlı Billur Tuz, Türk-Metal’e bağlı MiCHA işçilerine ilave olarak, Petrol-iş‘e bağlı Mersin, Soda, Kromsan ve Tuz işletmelerinde çalışan 530 işçi arkadaşımız TİS tıkanıklığında greve çıkmak zorunda kaldı. Örgütlenmenin ne tür zorluklarla yapıldığını çok iyi bilmekteyiz. Tüm bu güçlükler aşılarak örgütlenen ve yetki için Çalışma Bakanlığına başvurulan yaklaşık 800 işyerinin ise Bakanlıkta bekletilmesi işin bir başka tarafıdır.

Tüm bu sıkıntıların yanı sıra örgütlü olduğumuz yerlerde de işçilere dönük yapılan uygulamalarda baskılar eksik olmuyor. Baskının yetmediği yerde de şiddet uygulayacak kadar pervasızca sergilenen bu tutumlar, hayatın her alanında mutlaka karşılığını buluyor ve bulacaktır da. İşletmelerimizde eksik personel ile üretim yapma ısrarının işletmeleri ciddi risk altına soktuğunu ve personel eksikliğinin işe ihtiyaç duyulan elemanların alınmasıyla hem işletmeyi rahatlatan hem de riskten uzaklaştıran bir üretim olacağını defalarca söyledik. Yıl boyu üretim yapan işletmelerin yıllık bakımlarının bugün yeterli yapılmadığı görülmektedir. İşletmenin bakımında tasarruf adına yapılan bu uygulamalar telafisi olmayacak sonuçlar yaratacaktır.

İşyerlerimizin acil personel ihtiyacı, işe uygun elaman alımıyla biran önce yapılmalıdır. Deneyimli arkadaşlarımızın iş ve işletme bilgilerini genç kuşağa aktararak sağlıklı bir üretim yapılacağını biliyoruz. Bunu hem yıllarca burada çalışan bizler, hem de yetkililer gayet iyi bilmektedirler. Zira en son Aromatikler Fabrikasın da trafoda yaşanan sorunun çözümü kadar şanslı olmayabiliriz. Fabrikaların bakımında bakımcıların işletmedeki önemi, çalışanların da söyledikleri dikkate alınarak olası bir sıkıntı durumunda sorunun büyümeden çözülebilmesi için önemli olduğunu düşünüyoruz.

Saygılarımızla

Petrol-iş Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu

Kaynak: Aliağa Şubesi