• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubede Yeni Üye Eğitimi Yapıldı

Sendikamız Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda’nın katılımıyla 2-3 Kasım tarihlerinde Aliağa Şubemizin örgütlü olduğu tüm işyerlerinde Yeni Üye Eğitimi yapıldı. 

03.11.2023

Sendikamız Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda’nın katılımıyla yapılan eğitim programında Aliağa Şube Başkan Yardımcıları Gökhan Karataş, Coşkun Tiktaş, işyeri baştemsilcileri ve temsilciler de yer aldı. 2-3 Kasım tarihlerinde Aliağa Şube Konferans Salonunda sabah ve öğle grubu olmak üzere planlanan eğitim programı sendikamız Eğitim Uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından verildi.

Program Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş’ın; şube ve ülke gündeminde öne çıkan gelişmeler, pandemi ve sonrasında çalışma hayatındaki dönüşümler, Aliağa Şubenin toplu sözleşme süreçlerine dair değerlendirme ve gelecek dönemde nasıl bir eğitim politikasının izleneceğine dair görüşlerini aktarmasıyla başladı.

Karataş'ın açış konuşması sonrasında söz Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda’ya bırakıldı. Niyazi Recepkethüda konuşmasına; örgütlülük, birlik ve beraberliğin önemine değinerek başladı. Türkiye'de verdiği sendikal eğitimler ile üyeleri için bir okul misyonu olma görevini sürdüren Petrol-İş'in farklı kademelerdeki eğitimlerinin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Recepkethüda, birlik ve örgütlülüğün güçlenmesinde eğitim politikalarının hayati olduğunu belirtti. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Petrol-İş ve emek gündeminde öne çıkan gelişmeleri değerlendirdikten sonra üyelerden gelen soruları yanıtladı. 

Eğitim süresince sendikamız  Eğitim Uzmanları tarafından “Temel Sendikal Konular” başlığı altında “sendikal tarih, sendikal örgütlülüğün önemi, yaşamımızdaki işlevi, sendikal haklar, işçi sınıfının sendikal aidiyetinin önemi ve gerekliliği, birlik ve dayanışmanın sendikal faaliyetlere etkisi konuları anlatıldı.

Eğitim üyelerimizin yönelttiği sorular ve iyi niyet temennileriyle son buldu.