• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şube'den Savranoğlu Deri işçilerine destek

İzmir Sendikalar Birliği bileşini olarak Aliağa şubemiz, çevreyi kirleten, ruhsatsız çalışan ve işçileri kölelik şartlarında sendikasız çalıştırmakta ısrar eden Savranoğlu Deri’ye yönelik, belediyenin görevlerini yapmaması ve suça ortak olması sebebiyle 17 Mart 2012 Cumartesi günü Menemen’de direnişlerinin 231. gününde Savranoğlu Deri işçilerinin geniş kitle desteğini arkasına alarak yaptığı basın açıklamasına katıldı.

Basın Servisi
20.03.2012

Petrol-İş Aliağa Şubesi üyelerimizin katılımıyla metro istasyonu önünde diğer sendikalarla buluşarak Menemen Belediyesi’nin önüne kadar yürüdü. Daha sonra belediye önünde oturma eylemi gerçekleştirildi.  Savranoğlu’nun ruhsatsız şekilde Menemen Ovası’nı zehirlemesine ve Menemenli işçilerin temel haklarını gasp etmesine göz yuman Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sloganlarla protesto edildi.

Menemen Belediyesi önünde kitle adına Tek Gıda - İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse kısa bir konuşma yaptıktan sonra sözü Deri - İş İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz’e verdi. Alagöz, Menemen Belediye Başkanı’nın halkı ve çevreyi zehirleyen bir fabrikanın ruhsatsız çalışmasına göz yumduğunu, daha öncesinde verdikleri sözleri tutmadıklarını belirtti ve bu eylemin bir uyarı olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı. Alagöz’ün ardından İzmir Sendikalar Birliği ve SGBP adına TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli konuştu. KESK adına da konuşmalar yapıldı ve sınıf dayanışmasının önemi üzerinde duruldu. Son olarak Deri - İş Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Uluşan konuşma yaptı ve “Haklı mücadelemizi kazanana kadar direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından oturma eylemi devam etti ve oturma eylemi esnasında Deri - İş İzmir Şube Sekreteri Erdoğan Güney basın açıklamasını okudu. Açıklamada Savranoğlu Deri’deki sendikalaşma mücadelesi anlatıldı, belediyenin işverenin yasadışı uygulamalarına göz yumması eleştirildi ve mücadelenin sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Oturma eyleminin ardından halaylarla eyleme son verildi.

Kaynak: Aliağa Şubesi