• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ALİAĞA ŞUBEMİZ 1 MAYIS’I GÜNDOĞDU MEYDANINDA KUTLADI…

Basın Servisi
03.05.2012

TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ...

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı bu yıl ayrı bir anlam ve coşkuyla kutladık.

1 Mayıs, işyerlerimizde sabah vardiya çıkışlarında yapılan kutlamalarla başladı. Davul zurnalarla halaylar çekildi, karanfiller dağıtıldı. Şube Bşk. İsmail DOĞAN tüm üyelerimizin 1 Mayıs işçi bayramını karanfillerle kutladı.

Sendikamız binası önünde saat: 08.30 da toplanarak, üyelerimiz, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformunu oluşturan diğer sendikalar, dernekler, siyasi partiler ve Aliağa halkıyla Demokrasi Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdik.

Petrol-iş’in önünden başlayan kortej 1 Mayıs’ın anlam ve önemi dışında, Aliağa’da birden fazla kurulması planlanan Termik Santrallere karşı tek bir söylemle hareket ederek Termik Santral istemediğimizi bir kez daha haykırdık. “Yaşasın 1 Mayıs”, “İşte 1 Mayıs, Alanlardayız”, “Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz”, “Taşeron Çalışmaya Hayır”, “Termik Santral İstemiyoruz” sloganları ile Aliağa Demokrasi Meydanı’na giriş yaptık.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan basın açıklamasını okuyarak;

1 Mayıs’ın emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırıların gündeme geldiği bir dönemde sınıf kardeşliğini yükselterek gerçekleştirildiğini, kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılmaya çalışıldığı, Özel İstihdam Büroları’nın kölelik büroları haline getirildiği, bölgesel asgari ücret uygulaması ile asgari ücretin düşürülmesini, taşeronluğun, esnekliğin güvencesiz ve kuralsız çalışmanın ‘Ulusal İstihdam Stratejisi’ adı altında yaygınlaştırılması hesapları yapılırken, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, işçi sınıfının önüne konulan barajları koruyan, yasakçı bir sendikalar yasasının dayatılması, Kamu emekçilerine anti demokratik çalışma ve yaşam koşulları ile eğitim sisteminde dayatmacı, baskıcı, gerici yasal düzenlemelerin planlanmasını siyasal iktidarın uyguladığı baskıcı politikaların gösterilmesi, kentsel dönüşüm adı altında kentlerimizin yağmalandığı, kar uğuruna çevrenin talan edildiği, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, kadın cinayetlerini artıran anlayışın yayıldığı, gazetecilerin, sendikacıların tutuklandığı, zorun ve baskının hâkim olduğu, ülkenin Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetildiği bir devlet yönetiminin yaşandığı, Ortadoğu’da ve Suriye’de emperyalizmin işgal politikalarının taşeronluğuna soyunmak, ülkemizi içinden çıkılamaz bir cendereye doğru sürüklendiğini belirtti.

1 Mayıs’ın emek, meslek örgütleri ve demokrasiden yana güçlerle en geniş birlikteliği yaratarak kutlandığını dile getiren İsmail Doğan, “1 Mayıs kürsümüzü herkese adalet istemenin kürsüsüne çeviriyoruz. Gökkuşağındaki tüm renkleri hiçbirini birbirinden ayırmadan, renklerimizle ve taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, her günü 1 Mayıs’a, her günü mücadele gününe çevirmek için herkesi mücadeleye çağırıyoruz. İş, barış, eşitlik, adalet ve özgürlük duygularımızla bir kere daha herkesin 1 Mayıs’ı kutlu olsun” diye konuştu.

EMEKTEN YANA SÖYLEMLERİMİZLE 1 MAYIS’TA GÜNDOĞDUDAYDIK…

Aliağa Demokrasi Meydanında yapılan 1 Mayıs davul zurna eşliğinde, halaylarla sona erdi. Aliağa’da yapılan kutlamanın ardından üyelerimiz ve Aliağa halkının katılımıyla İzmir Gündoğduda düzenlenen 1 Mayıs mitingine katıldık.

Şubemiz Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu toplumsal sorunlara gösterdiği duyarlılığı ile Aliağa’da kurulması planlanan termik santrallere karşı olduğunu 1 Mayıs meydanlarında bir kez daha haykırdı. İzmir Gündoğdu Meydanına Termik Santral İstemiyoruz pankartlarıyla giren tiyatro ekibimiz büyük ilgi gördü.  Termik Santral İstemiyoruz, Rüzgâr, Güneş bize yeter, Kanser olmak istemiyoruz, İzmir Uyuma Termik Santral Kurdurma vb. birçok sloganla İzmir halkına sesini duyurdu.

Alanda yapılan kutlamalar sonrasında 1 Mayıs çoşkulu bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Aliağa Şubesi