• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ALİAĞA ŞUBEMİZ 1 MAYIS'TA TAŞERONLAŞMA, GÜVENCESİZLİĞE ve İŞ CİNAYETLERİNE “HAYIR” DEDİ

Basın Servisi
02.05.2013

Aliağa Şubemiz işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı şubemize bağlı üye işyerlerimizde kutlamayla başladı. Sabah  davul zurna eşliğinde halaylarla başlayan 1 Mayıs sonrasında, vardiyadan çıkan üyelerimiz ve  Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleriyle şube önünde buluşarak, Atatürk Caddesi önünden ‘Yaşasın 1 Mayıs”, “İşte 1 Mayıs Alanlardayız”, “Taşeronlaşmaya Hayır” sloganlarıyla Aliağa Demokrasi Meydanına yürüdüler.

Aliağa Şube Başkanımız İsmail DOĞAN  Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ı işçi sınıfına yakışır bir şekilde kutlayarak sonlandırmanın önemli olduğunu dile getirdi. İşverenlerinin tüm tehditlerine rağmen 1 Mayıs kutlamalarına katılan Aliağa Gemi Söküm işçilerini de yürekten selamladığını belirten İsmail Doğan her zaman yanlarında olacaklarının sözünü verdi. Sonrasında Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim-Sen dönem sözcüsü Ahmet Tüfek basın bildirisini okudu.

Tiyatro topluluğumuz da katıldı

Şubemiz Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu toplumsal sorunlara gösterdiği duyarlılığı bir kez daha gösterdi. Petrol- İş Sendikası Aliağa Şubesi Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu;  “Özelleştirmeleri, İş Cinayetlerini, İşten Atılmaları, Çevre Katliamlarını, İşbirlikçileri Affetmeyeceğiz.” yazılı tişörtlerle ve “Herkes İçin Sosyal Adalet, Bağımsız Demokrasi, Özgürlük-Eşitlik-Barış” yazılı pankartlarla meydanlarda sesini duyurdu.

Aliağa Demokrasi Meydanında yapılan 1 Mayıs kutlamamız davul zurna eşliğinde, halaylarla sona erdi. Kutlamanın ardından şubemizde örgütlü üyelerimiz, Aliağa halkıyla birlikte İzmir Gündoğdu mitingine katıldı.

 

Kaynak: Aliağa Şubesi