Aliağa Şubemiz'de iş bırakma eylemi

04.02.2010

Aliağa şubemiz, Tekel işçilerinin bu onurlu mücadelesine, hergün saat 17.00-18.00 saatleri arasında verdiği desteğini 4 Şubat'ta Tüpraş ve Petkim işyerlerinde iş bırakarak sürdürdü. Şubemiz, yurt genelinde alınan karar gereği, örgütlü olduğu Tüpraş, Petkim işyerlerinde, Genel-İş Sendikası ve Aliağa Emek ve Demokrasi bileşenlerinin de katılımıyla 4 Şubat 2010 Perşembe günü Aliağa'da Tüpraş kavşağında buluşarak, 1 günlük iş bırakma eylemini gerçekleştirdi. Halkın yoğun katılımı ve coşkusuyla başlayan eylemler Aliağa Demokrasi Meydanı'nda devam etti. Burada Aliağa Demokrasi Platformu'nu adına bir açıklama yapan Aliağa Şube Başkanımız İsmail Doğan,”Bu iktidar işçiye,memura, köylüye, emekliye, kısacası “ayak takımı” dediği kesime dokundu, her türlü zulmü yaptı. Kimlere dokunmadı bu iktidar? Bu iktidar tarikatlara, vurgunculara, hırsızlara dokunmadı.” dedi. İsmail Doğan yaptığı konuşmada, “Her gün büyüyeceğiz, her gün daha çok güçleneceğiz”sözleriyle, Tekel işçilerinin yılmadan devam ettirdikleri mücadelelerinde onları asla yanlız bırakmayacaklarını bildirdi. Aliağa Demokrasi Meydanı'ndaki kitlesel basın açıklaması, atılan birlik - beraberlik sloganları ve coşkuyla sona erdi.