• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu Toplantısı Yapıldı

17.09.2018

Aliağa Şube 10.Dönem 3. Temsilciler Kurulu 12 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşti.Temsilciler Kurulu, toplantısı Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay, Şube Başkan Yardımcımız Mevlüt Çınar Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve temsilcilerimizin katılımı ile Aliağa Şubemizde gerçekleşti.

TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ 

Değerli Arkadaşlar,

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak 10.Dönem 3. Temsilciler Kurulumuzu 12 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki 12 Eylül 1980 hain cundanın gerçekleştirmiş olduğu darbenin 38.yılı olmasından dolayı bu darbeyi gerçekleştirenleri bugün hayatta olmasalar da bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Bu hain darbe sonucu katledilen binlerce vatandaşımızı rahmetle anıyoruz. Ayrıca her türlü darbeye karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.
Özellikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ekonomide yaşanan olumsuzluklar, dövizde yaşanan yükseliş ülkede %35-40 devalüasyonun bariz göstergesidir. Alım gücümüzün düşürülerek krizin bedelinin bizlere ödettirilmeye çalışıldığı da açıkça ortadadır. Ancak şunu iyi bilsinler ki, yıllardır bu tür olumsuzlukların sebebi ülkeyi yönetenlerse bugün yaşanan bu olumsuz tablonun müsebbibi de yine ülkeyi yönetenlerdir.
2018 2.çeyrekte büyüme rakamlarının açıklandığı bu günlerde bu büyümenin olumlu olduğu algısını yaratmaya çalışsalar da gerçeğin üretime dayalı değil borçlanmaya dayalı büyüme olduğu açıkça ortadadır. Bundan dolayıdır ki ilerleyen günlerde bu krizin faturasını biz emekçilere ödettirmeye kalkmasınlar!

Bu konuda gerekli açıklamaların yapılmasına dair başta Konferedasyonumuz Türk-iş olmak üzere toplumsal muhalefetin önderliğini yapacak olan tüm sendikalar ve demokratik kitle kuruluşlarını göreve davet ediyoruz.
Ayrıca sınırlarımızı tehdit eden Ortadoğu’da devam eden savaş, emperyalist ülkelerin Ortadoğu halkları üzerindeki vahşeti her geçen gün artmaktadır. Özellikle Suriye’de yıllardır devam eden ve katil ABD ve onun uşaklığını yapan emperyalist güçler Ortadoğu’daki bu vahşeti bir an önce sonlandırmalıdır. Ülkemizi yönetenler bundan sonraki süreçte doğru dış politikaları hayata geçirerek Suriye’deki barış ortamının sağlanmasında öncülük yapması gerektiğini belirtmek isteriz.

Değerli Arkadaşlar,

Örgütlü olduğumuz Tüpraş İzmir Rafinerisi işyerimizde mevcut vardiya sistemindeki uygulamaların işveren yetkilileri tarafından değiştirme teşebbüsüne karşı ortaya koyduğumuz eylemlilik süreci devam etmektedir. Tis öncesi işverenin bu tavrı bize göre manidardır. Bu konuda ortaya koyduğumuz kararlılığımız sorun çözülene kadar devam edecektir.
Petkim işyerimizde ise hazırlıkları yapılan planlı bakım duruşu öncesi birinci önceliğimiz İş Sağlığı ve İş Güvenliği kurallarına uyulmasıdır. Ayrıca bu çalışma sürecinde örgütlülüğümüz anlamımda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması anlamında işveren yetilileriyle yapmış olduğumuz toplantılarda defalarca gündeme getirdiğimizi belirtmek isteriz. Buna rağmen bizlere sıkıntı yaratacak uygulamalarla karşılaştığımız da gerekli tavrın sergileneceğini de belirtmek isteriz.

Star Rafinerisi işyerimizde start-up döneminin vermiş olduğu yoğun bir çalışma dönemi devam etmektedir. Ayrıca örgütlenme faaliyetlerimiz de sürmektedir. Birinci önceliğimiz sıkıntısız bir şekilde bu işyerimizin devreye alınıp sağlıklı bir şekilde faaliyete geçmesidir.
Ravago işyerimizdeki kapasite arttırımından kaynaklı duruş süresi devam etmektedir. Bu süreç tamamlandıktan sonra iş yerimizdeki çalışma ortamı daha sağlıklı bir seviyeye gelecektir. Ayrıca Prof. Ahmet Selamoğlu başkanlığında dört aydır yürüttüğümüz iş değerlendirmesi çalışmalarımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Ayrıca Saybolt ve Airliquide işyerlerimizde de zaman zaman karşılaştığımız sorunların çözülmesi adına sendikamız tarafından gerekli adımları atmaya devam etmekteyiz.

Değerli arkadaşlarım bu duygularla hepinize iyi çalışmalar dileriz.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Ahmet Oktay 
Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı