• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizin Temsilciler Kurulu yapıldı

Basın Servisi
26.09.2012

Aliağa Şubemizin Temsilciler Kurulu, Ülkemizde yaşanan sorunların daha çok arttığı bir dönemde, 21 Eylül 2012 tarihinde yapıldı.

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi

Sevgili Arkadaşlar,

Ülkemizde yaşanan sorunların daha çok arttığı bir dönemde, 21 Eylül 2012 tarihinde temsilciler kurulumuzu yaptık. İzlenen dış politika sayesinde komşumuz Suriye ile savaşın eşiğine gelindiği bu günlerde yapılan zamların savaş bütçesi diye adlandırılması kaygılarımızı bir kat daha arttırmaya yetmiştir. Yıllardır terör belasıyla uğraşan ülkemizin şimdide komşumuz ile savaşın eşiğine getirilmesi diğer komşumuz İran’ın Suriye’den sonra sıranın Türkiye’ye geleceğini söylemesi, içinde bulunduğumuz durumun ne kadar sıkıntılı olduğunu tarif etmeye yetmektedir. Üniversite kapılarında bir yeri kazanabilmek için binlerce çocuğumuz ter dökerken öğrenci olup olmadığı belli olmayan ve sadece beyan esasıyla belirlenen üniversitelerde istediği bölüme kaydı yapılacakların ayrıcalığını da anlamak mümkün değildir. Kendi yurttaşlarına tanınmayan ayrıcalıkların başkalarına tanınması nasıl tarif edilir bilmiyoruz.

Arkadaşlar,

Ülkemizin böylesi zor koşullarda olduğu bir dönemde toplu sözleşmeye hazırlanacağız. Taslağımızı güncelledikten sonra sahaya birimlere göndereceğiz. Taslak üzerinde yaptığımız çalışma sonrası birimlerinizden belirlediğiniz arkadaşlarla tekrar bir araya gelip taslağımızın son şeklini vereceğiz. Hazırlanan taslak ile TİS sürecine gireceğiz.

Arkadaşlar,

Bir önceki TİS sürecini birlikte yaşadık. Yaşadığımız TİS sürecinin genel anlamda iyi bir sözleşme olarak değerlendirirken eksik kalan kısımlarını da birlikte gördük. Geçen dönemde eksik kalan kısımların tamamlanmasıyla ilgili mücadele sürecini birlikte yaşayacağız. Ancak bilinmelidir ki; bir mücadele sendikasıyla bütünleşmiş, alınan kararların hayata geçmesi için birlikte dik durmayı becerebilen işçilerle hareket edilirse ancak kazanımla sonuçlandırabilir. İşçiler arasında yapay ayrılıklar yaratmak için çaba sarf edenler çıkabilir. Bunların ancak işçiye değil başka yere hizmet ettiği akıldan hiçbir zaman çıkmamalıdır. Birlikte yürüteceğimiz bir mücadelenin, çalışanlarımızın çıkarına uygun sonuçlanması hepimize bağlıdır. Biz çalışanların ortak noktası iş-ekmek, kurallı çalışma, huzurlu ve geleceğe güvenle bakmayla tarif edilebilir.

Bu amacımızı zedelemeye dönük tutum ve davranışlara asla izin verilmemelidir ve verilmeyecektirde. Yılların mücadele deneyimi olan bizlerin, işçilerin birliğini bozmaya çalışanların şu veya bu nedenle ayak sürüyenlerin tarihin çöplüğünde yer aldığını yaşayarak öğrenenleriz. Herzamankinden daha fazla işçilerin birliğe ve sağduyuya ihtiyaç duyulduğu bu dönemde verilecek olan mücadelenin kazanımla sonuçlanmasına ufak hesap peşinde olanların tutum ve davranışlarının engel olamayacağına olan inancımızla çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Saygılarımızla
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına

İsmail DOĞAN

Başkan

Kaynak: Aliağa Şube